Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό- Κίνδυνος για πλημμύρες- Ο καιρός στην Πάτρα και τη Δυτ. Ελλάδα

Έρχεται βαρομετρικό χαμηλό- Κίνδυνος για...

Κακοκαιρία αναμένεται σήμερα Κυριακή

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα Κυριακή ενώ υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμύρες, όπως μετέδωσε το Open. Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού σύμφωνα με το οποίο:

 Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή (05-09-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά: 1. Τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και θα συνοδεύονται από  ισχυρούς ανέμους και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις. 2. Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη  Δευτέρα (06-09-2021) και την Τρίτη (07-09-2021), με ένταση 7 με 8  και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ. Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05-09-2021) στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι

 στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Δείτε σύμφωνα με την πρόγνωση του Νικόλα Σερέτη πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 5/9: Άστατος καιρός καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα σε περιοχές των Επτανήσων (Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος), καθώς και στα δυτικότερα τμήματα των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας, όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις από τις μεσημβρινές και μετέπειτα ώρες. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τις μεσημβρινές ώρες τους 26-28 °C με τους δυτικούς ανέμους στο Ιόνιο να πνέουν στα 3-4bf.

Δευτέρα 6/9: Διατήρηση του άστατου καιρού κατά την διάρκεια της νύχτας με σποραδικές μπόρες στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα για καταιγίδες στα νοτιοδυτικά τμήματα της Μεσσηνίας. Μέσα στις πρωινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά και βαθμιαία να σταματήσουν. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση και οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 3-4bf.

Τρίτη 7/9: Βελτιωμένος καιρός σε όλα τα δυτικά χωρίς φαινόμενα. Ο υδράργυρος δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή με τους ανέμους να στρέφονται σε βόρειους με εντάσεις στα 4-5bf.

 

ΠΑΤΡΑ

Κυριακή 5/9: Άστατος καιρός ειδικότερα κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών με βροχοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης να σημειώνονται στην πόλη της Πάτρας. Πιθανότητα για καταιγίδες και πιο έντονα φαινόμενα υπάρχει στα δυτικά και νοτιοδυτικά τμήματα του νομού Αχαΐας. Θερμοκρασία από 20-26 °C με τους ανέμους να πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί ασθενείς.

Δευτέρα & Τρίτη 6-7/9: Βελτιωμένος καιρός στην πόλη με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ 18-28 °C. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς με τις εντάσεις τους στην περιοχή του Ρίου να αγγίζουν κατά περιόδους τα 6-7bf.

 

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης

 
 
Γεωλόγος - Προγνώστης Καιρού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις