Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Κερατέα και Βίλια- Καίγεται "παρθένο" πευκοδάσος- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Κερατέα και Βί...

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος και Βαθυχώρι λόγω της μεγάλης φωτιάς στη Λαυρεωτική. Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Μαίνεται η μεγάλη φωτιά και στα Βίλια

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στα Βίλια, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Στην παρούσα φάση δεν επικρατεί αισιοδοξία για το πώς θα εξελιχθεί η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η περιοχή είναι δύσβατη και οι άνεμοι που πνέουν δυσκολεύουν το έργο κατάσβεσης. 

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ: 

Μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα, αρχικά σε χαμηλή βλάστηση και στη συνέχεια και σε πεύκα στο βουνό πάνω από τον οικισμό Μαρκάτι στις παρυφές του Εθνικού Δρυμού.

Εκκενώνονται και άλλοι οικισμοί στα Βίλια όπου η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη και κατακαεί πευκόφυτη περιοχή. Πριν από λίγα λεπτά με μήνυμα από το 112 εκκενώνονται οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, ενώ λίγο νωρίτερα εστάλει και δεύτερο μήνυμα από το 112 για τον οικισμό Άγιο Γεώργιο που είχε ήδη εκκενωθεί λίγο μετά τη 1 προς Ψάθα.

Το δεύτερο μήνυμα ανέφερε «Αν βρίσκεστε στον Άγιο Γεώργιο, εκκενώστε προς Μάνδρα Αττικής».

Νωρίτερα

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή, άλλα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ακριβής εικόνα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς. Έχει ήδη δοθεί εντολή μέσω του 112 για την εκκένωση τριών οικισμών (Μαρκάτι, Συντερίνα, Άγιος Κωνσταντίνος) για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την Ανάβυσσο.

Το μέτωπο είναι 4 χιλιόμετρα και είναι τόσο σε χαμηλή βλάστηση όσο και σε δάσος.

Από την Τροχαία διακόπηκε η κυκλοφορία στους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στην παλαιά λεωφόρο Λαυρίου- Κερατέας, στην Λαυρίου - Καμάριζας στην περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό 'Αγιο Κωνσταντίνο, Λαυρίου - Καμάριζας, από οικισμό Συντερίνας προς 'Αγιο Κωνσταντίνο και Λ. Λαυρίου και παλαιάς Λ. Λαυρίου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής εκφράζονται φόβοι για μία αγνοούμενη ηλικιωμένη ωστόσο η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν έχει δεχτεί τέτοια ενημέρωση.

Στο μεταξύ, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Βίλια Αττικής σε δασική περιοχή και ήδη έχουν κινητοποιηθεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις για την αντιμετώπισή της. Με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Ψάθα.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση μετά την κατασκήνωση από τα Βίλλια προς Πόρτο Γερμενό, ή οποία είναι άδεια.

Ήδη έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη ενώ από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 17 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ με τη συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις