Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιές: Στάχτη σχεδόν 1,2 εκατομμύρια στρέμματα- Θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα μεταξύ 15 Μεσογειακών χωρών

Φωτιές: Στάχτη σχεδόν 1,2 εκατομμύρια στ...

Κατά 450% αυξημένη η καμένη έκταση σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου- Αυξημένος και ο αριθμός των πυρκαγιών

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις εκτάσεις σε όλη την επικράτεια, την ώρα που αρκετά σημεία εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα, σε πύρινο κλοιό. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, που παραθέτει ο meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών του 2021 στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 26%, σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2008 - 2020.

Παράλληλα, η συνολική καμένη έκταση καταγράφει εξαιρετικά μεγάλη αύξηση ίση με περίπου 450% ως προς τον αντίστοιχο μέσο όρο της ίδιας περιόδου.  Με βάση τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των 15 χωρών της Μεσογείου που εξετάστηκαν, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τη δεύτερη, την Τουρκία και την τρίτη, την Κύπρο, που επίσης καταγράφουν σημαντικές αυξήσεις.

Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει πως μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 12 Αυγούστου 2021, έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 58 μεγάλες δασικές πυρκαγιές, οι οποίες έκαψαν συνολική έκταση ίση με 1.161.650 στρέμματα.

Από τα δεδομένα αυτά προκύπτει πως η μέση καμένη έκταση ανά δασική πυρκαγιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 20.000 στρέμματα για το 2021, έως σήμερα, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα μας πρώτη στη Μεσόγειο, με πολύ σημαντική διαφορά ακόμα και από τη δεύτερη Τουρκία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις