Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Τρία αποτελεσματικά απωθητικά για τα κουνούπια που βρίσκεις στη φύση

Τρία αποτελεσματικά απωθητικά για τα κου...

Τα φυτά που θα γίνουν σύμμαχός σου τις ημέρες του καύσωνα.

Mε τον υδράργυρο να χτυπά κόκκινο και τον καύσωνα να συνεχίζεται για ημέρες είναι σίγουρο πως και τα κουνούπια θα κάνουν «χορό» στο σπίτι.
 Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις χημικά για την απώθησή τους, η φύση φρόντισε να σε εξοπλίσει με τα δικά της «όπλα» κατά των κουνουπιών.

Θα έχεις ακούσει για την ιδιότητα του βασιλικού να απωθεί μικρά έντομα, όπως και για τη σιτρονέλα, της οποίας η δυνατή μυρωδιά κρατά μακριά τα κουνούπια. Λοιπόν, πέρα από αυτά υπάρχουν ορισμένα φυτά ακόμη που μπορούν να σε βοηθήσουν στη μάχη κατά των μικρών ενοχλητικών αυτών εντόμων.
Ας δούμε ποια είναι:
Λεβάντα: Πέρα από τις χαλαρωτικές της ιδιότητες και το υπέροχο άρωμά της η λεβάντα, περιέχει περίπου 25% λιναοόλη, μία μη τοξική αρωματική ουσία, ικανή να μπερδεύει τα κουνούπια, ώστε να μην αναγνωρίζουν την ανθρώπινη μυρωδιά.

Μελισσόχορτο: Το προτιμά πολύς κόσμος, λόγω της δροσερής και λεμονάτης μυρωδιάς του. Τρίψε λίγα φύλλα στο δέρμα σου (μέσα από τους αγκώνες ή πίσω από τα αυτιά) και άσε τα κουνούπια να σε… ψάχνουν. Γιατί; Το μελισσόχορτο περιέχει ένα σεβαστό ποσοστό από το συστατικό της σιτρονέλας, το άρωμα της οποίας μπορεί να γίνει πολύ δυσάρεστο για τα κουνούπια.

Κατηφές: Οι περισσότεροι τα γνωρίζουμε για το ζωηρό πορτοκαλί τους χρώμα, αυτά τα φυτά όμως, μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι των κουνουπιών. Περιέχουν πύρεθρο ή αλλιώς πυρεθρίνη, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται και σε πολλά εντομοαποθητικά του εμπορίου, το άρωμα του οποίας απωθεί τα κουνούπια.

Πηγή:marieclaire

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being