Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξεφεύγει η κατάσταση με τη φωτιά την Εύβοια -Καίγονται σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί

Ξεφεύγει η κατάσταση με τη φωτιά την Εύβ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη είναι η καταστροφή που έχει σημειωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Ευβοίας από τη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης (3/8) και είναι ανεξέλεγκτη.

Στη θάλασσα σταμάτησαν οι φλόγες στον οικισμό Σηπιάδα Δυτικά της Λίμνης στην Εύβοια αφού στην πορεία τους μέχρι εκεί, έκαψαν ότι βρήκαν μπροστά τους, είτε πρόκειται για σπίτια, είτε πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις, είτε πρόκειται για δάσος.

Καθώς η φωτιά έχει μεγάλη ανάπτυξη σε δασική έκταση, έχει ήδη ζητηθεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ευρύτερη περιοχή, με εισήγηση της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η φωτιά κατέβηκε με μεγάλη δύναμη από το βουνό και μπόρεσε να ξεπεράσει και την τελευταία «ζώνη άμυνας» που είχαν στήσει οι πυροσβέστες κατά μήκος του παραλιακού δρόμου που οδηγεί από τη Λίμνη στις Ροβιές. Η ορμή της φωτιάς ήταν μεγάλη πέρασε το δρόμο και έκαψε ότι μπορούσε να βρει μπροστά της. Λίγο πριν οι πυροσβέστες συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους έδωσαν μεγάλη μάχη και δεν επέτρεψαν να περάσουν οι φλόγες στον οικισμό Χρόνια 2 χιλιόμετρα μετά τον οικισμό Σηπιάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών αλλά εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν πού να περάσουν το βράδυ τους και πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ήδη έχουν μισθωθεί 150 κλίνες σε διάφορα ξενοδοχεία για αυτούς που θα ήθελαν να περάσουν το βράδυ μακριά από τα σπίτια τους.

Ήδη αυτή την ώρα εξελίσσεται συντονιστικό όργανο στη Λίμνη της Εύβοιας στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των δασικών υπηρεσιών, ο δήμαρχος της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς και οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας για να προχωρήσουν σε μία αποτίμηση των μέχρι τώρα δεδομένων και να χαράξουν τις νυχτερινές προτεραιότητες οι οποίες και θα ανακοινωθούν μετά το τέλος των εργασιών του συντονιστικού οργάνου.

«Η φωτιά αυτή τη στιγμή καίει ασταμάτητα και τα μέτωπα είναι τρία. Το ένα μέτωπο καίει στο μέσα χωριό Χρόνια, το άλλο στο Μουρτιά και το τρίτο μέτωπο κινείται απειλητικά προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Κάηκαν επιχειρήσεις, σπίτια και αυτοκίνητα. Η καταγραφή όταν γίνει θα είναι τραγική. Η νύχτα θα είναι πολύ δύσκολη διότι η φωτιά δεν σταματά», σημειώνει ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης λίγο πριν την συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου που είναι σε εξέλιξη. Στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες χωματουργικά μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας ενώ συγκεντρώνονται και νέες πυροσβεστικές δυνάμεις από τους γειτονικούς νομούς.
Προηγουμένως, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε δύο απανωτά μηνύματα από το 112 και καλούσε μεταξύ άλλων και τους κατοίκους του οικισμού Σηπιάδα και του οικισμού Χρόνια να απομακρυνθούν προς την Λίμνη και τους πληροφορούσε για τους κινδύνους. Αυτή την ώρα τα μέτωπα της φωτιάς που είναι πάρα πολλά κινούνται ανεξέλεγκτα προς διάφορες κατευθύνσεις ενώ οι πυροσβέστες και τα χωματουργικά μηχανήματα προσπαθούν να μην πλησιάσουν τα μέτωπα της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές και σε περιοχές με τουριστικά καταλύματα.
Την ίδια στιγμή τα βόρεια μέτωπα της φωτιάς προς τα χωριά Καλαμούδι, Δάμια και Παλαιοχώρι έχουν εκκενωθεί προληπτικά παραμένουν σε ιδιαίτερα μεγάλη ένταση παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να ανακόψουν την πορεία τους βόρεια προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και το Δρυμώνα περιοχές με ιδιαίτερα μεγάλη φυσική βλάστηση από τις οποίες απέχουν αυτή την ώρα περίπου στα 2,5 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις