Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο για το πρόγραμμα Comenius

Πάτρα: Επίσκεψη μαθητών στο Δημαρχείο γι...

Το γενικό λύκειο Βραχνεϊκων και μαθητές απο το εξωτερικό επισκέφθηκαν τον αντιδήμαρχο Παιδείας

Το Γενικό Λύκειο Βραχνεΐκων συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα Comenius, με θέμα: «COME as you are- be (with) the others in Europe”, στο οποίο συμμετέχουν φέτος εννέα σχολεία (λύκεια) από ισάριθμες χώρες: Ισπανία, Αυστρία Πολωνία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος και Ελλάδα (με το λύκειο Βραχνεΐκων). Μετά από τις δύο πρώτες επιτυχημένες συναντήσεις που έγιναν στην Πορτογαλία και την Αυστρία, ήρθε και η σειρά της Ελλάδας και συγκεκριμένα των Βραχνεΐκων, να διοργανώσει την Τρίτη συνάντηση του προγράμματος. Έτσι, το λύκειο Βραχνεΐκων, φιλοξενεί 24 μαθητές και 16 καθηγητές των άλλων οκτώ χωρών και στο πλαίσιο αυτό, σήμερα στις 12 μεσημέρι, καθηγητές και μαθητές από τις εννέα χώρες της Ε.Ε., επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ανδρέα Φίλια, παρουσία και του κ. Δημήτρη Παπανικολάου, από την  Δημοτική Πινακοθήκη.

Στο πλαίσιο  της συνάντησης, ο κ. Φίλιας αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που καταβάλλεται να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές που υπέστη το σχολείο των Βραχνεΐκων από το σεισμό του 2008, ενώ με τη βοήθεια ξεναγού, μαθητές και καθηγητές, ξεναγήθηκαν και στους χώρους του Δημαρχείου.

Το πρόγραμμα Comenius καλύπτει φάσμα που εκτείνεται από την προσχολική έως και τη μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επιδιώκει να αναπτύξει την κατανόηση μεταξύ διάφορων ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσω ανταλλαγών και συνεργασίας σχολείων από διαφορετικές χώρες. Το πρόγραμμα απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα υπό την ευρύτερη έννοιά της, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αρχών, των συλλόγων γονέων και των ιδρυμάτων κατάρτισης εκπαιδευτικών.  
Το Comenius υποστηρίζει συνεργασίες μεταξύ σχολείων σε θεματικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος και πολυμερείς συμπράξεις για την ανάπτυξη νέων παιδαγωγικών μεθόδων ή προγραμμάτων σπουδών. Πιο συγκεκριμένα, το Comenius στοχεύει στη συμμετοχή 3 εκατ. μαθητών σε κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέχρι το 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις