Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο "κίτρινο" Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία- "Οι νέοι μεταφέρουν τη λοίμωξη από τα νησιά"

Στο "κίτρινο" Αχαΐα και Αιτωλο...

Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση- Σε μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές

"Καμπανάκι" χτύπησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί». Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Επιπλέον, Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία -μεταξύ άλλων- "αναβαθμίστηκαν" με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων ημερών. 

Επιπλέον τόνισε πως στις περιοχές που «κοκκινίζουν» οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα τεστ.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναφέροντας πως η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 26 έτη.

«Σήμερα βλέπουμε σημάδια σημαντικής διασποράς της λοίμωξης σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε, λέγοντας επίσης πως η ιχνηλάτηση δείχνει πως οι νέοι επιστρέφοντας από τις διακοπές «μεταφέρουν» τον ιό στο οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό τους περιβάλλον.

Επιμένοντας στη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, τόνισε πως πολλοί από όσους «κολλάνε» δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν πώς έγινε αυτό, πως δεν γνωρίζουν αν είχαν κάποια «ύποπτη» επαφή, ενώ ο δείκτης θετικότητα έφτασε το 3,5% στην επικράτεια. Θυμίζουμε εδώ πως το 4% είναι το «πράσινο» όριο, κάτι που αποδεικνύει πως… κάθε άλλο παρά καλή είναι η κατάσταση στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος ανέλυσε στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ απηύθυνε νέο κάλεσμα στους νέους για να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις