Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα: Έρχεται υδατοδρόμιο στη λίμνη Λάδωνα; Από τι θα εξαρτηθεί

Φωτ. eurokinissi

Φωτ. eurokinissi

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εταιρεία έδειξε ενδιαφέρον και είχε επαφή με τον Δήμο

Καθόλου απίθανο δεν είναι το σενάριο να δημιουργηθεί υδατοδρόμιο στην περιοχή των Καλαβρύτων και πιο συγκεκριμένα στη λίμνη Λάδωνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εταιρεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για μία τέτοια κίνηση έχει πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Δήμαρχο των Καλαβρύτων και αυτό που αναμένεται είναι να ελεγχθεί αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο σημείο.

Να σημειώσουμε ότι τους επόμενους μήνες στη Δυτική Ελλάδα, θα ξεκινήσουν πτήσεις υδροπλάνων στο Ιόνιο, Όπως είχε ανφέρει σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο thebest.gr o Τάσος Γκόβας, Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» στο Ιόνιο το ξεκίνημα θα γίνει με 2-3 υδροπλάνα ενώ υνολικά το project έχει 100 αδειοδοτημένα υδατοδρόμια σε νησιά, λίμνες και παράκτιες περιοχές. Σημαντικό είναι ότι οι πτήσεις δεν θα καλύπτουν μόνο τουριστικές ανάγκες και σκοπούς αλλά θα μεταφέρουν μόνιμους κατοίκους νησιών σε αστικά κέντρα και τους 12 μήνες του χρόνου. 

Πιλότος των υδροπλάνων και υπεύθυνος χωροθέτησης υδατοδρομιου θα ελέγξουν αν υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες για τη δημιουργία υδατοσρομίου

Η δημιουργία υδατοδρομίου στον Λάδωνα θα είναι σίγουρα ένα σημαντικό βήμα, αν τελικά γίνει. Αυτό που αναμένεται τώρα είναι το τεχνικό κλιμάκιο (πιλότος των υδροπλάνων και υπεύθυνος χωροθέτησης  υδατοδρομιου) της εταιρείας που έχει δείξει ενδιαφέρον, να προχωρήσει σε αυτοψία του χώρου έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν μπορούν να γίνουν πτήσεις με ασφάλεια.

να σημειώσουμε ότι το μήκος κάθε υδατοδιαδρόμου, εδώ πρόκειται για λίμνη, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας πρέπει να είναι στα 650 μέτρα. Το υδροπλάνο χρειάζεται μικρότερη απόσταση για να σταματήσει αλλά για λόγους ασφαλείας δίνεται παραπάνω χώρος. Αν λοιπόν διαπιστωθεί ότι υπάρχει μία ευθεία γραμμή σε κατάλληλο σημείο, ώστε να μπουν οι συντεταγμένες και να χωροθετηθεί ο υδαροδιάδρομος,, το έργο θα προχωρήσει. Ρόλο θα παίξει και ο περιβάλλοντας χώρος, τα βουνά, τα εμπόδια που σχετίζονται με τεχνικές λεπτομέρειες.

Το τοπίο της λίμνης είναι επιβλητικό και το φυσικό περιβάλλον παρθένο. Στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα φθάνει κανείς από τα Τρόπαια ή από τη Δάφνη Αχαΐας

Ο ποταμός Λάδωνας είναι ο κυριότερος παραπόταμος του Αλφειού. Πήρε το όνομά του από το Βοιωτικό Λάδωνα μετά το 1307 π.Χ. όταν στην περιοχή εγκαταστάθηκαν Βοιωτοί.

Ένα από τα αξιοθέατα είναι το φράγμα του ποταμού. Το φράγμα δημιούργησε σε μια χαράδρα του βουνού Αφροδίσιου τεχνητή λίμνη μεγίστου μήκους 15 χιλιομέτρων και επιφάνειας 6.000 στρεμμάτων. Το φράγμα έχει χτιστεί στη θέση Πήδημα, σε υψόμετρο 420 μέτρων. Το τοπίο της λίμνης είναι επιβλητικό και το φυσικό περιβάλλον παρθένο. Στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα φθάνει κανείς από τα Τρόπαια ή από τη Δάφνη Αχαΐας.

Η διαδρομή είναι συναρπαστική και από το δρόμο υπάρχει υπέροχη θέα στη λίμνη και στο φράγμα.

Ο δρόμος στο ύψος του φράγματος διακλαδώνεται σε δύο κατευθύνσεις. Aριστερά ακολουθεί την κοίτη του ποταμού Λάδωνα και οδηγεί στα χωριά Βάχλια, Κοντοβάζαινα και Βούτσης, ενώ δεξιά διατρέχει τη βόρεια όχθη της λίμνης και οδηγεί στο χωριό Μουριά και από εκεί στη Δάφνη και στον δρόμο "111".

Και οι δύο διαδρομές είναι ενδιαφέρουσες. Ο ποταμός Λάδωνας πηγάζει σε μία επίσης εξαιρετικής ομορφιάς τοποθεσία, κοντά στο χωριό Λυκούρια, ΒΑ της λίμνης, στο δρόμο που οδηγεί στην Κλειτορία. Προσφέρεται για πεζοπορία, κολύμπι και ψάρεμα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις