Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακτή Ελεφαντοστού: Οι Γάλλοι στο αεροδρόμιο του Αμπιτζάν

Ακτή Ελεφαντοστού: Οι Γάλλοι στο αεροδρό...

Oι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπαγκμπό, μεταδίδουν μηνύματα εναντίον της Γαλλίας μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Η Licorne (η γαλλική δύναμη στην Ακτή Ελεφαντοστού) σε συνεργασία με την Onuci (Αποστολή του ΟΗΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού) πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου Φελίξ Ουφουέ-Μπουανί δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Τιερί Μπουρκάρ, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου του στρατού.

Και ενώ οι μάχες μεταξύ των οπαδών του απερχόμενου προέδρου, Λοράν Γκμπαγκμπό και του αναγνωρισμένου από τη διεθνή κοινότητα, Αλασάν Ουαταρά, συνεχίζονται η κρατική τηλεόραση της Ακτής Ελεφαντοστού (RTI), η οποία ελέγχεται από τις δυνάμεις του απερχόμενου προέδρου Γκμπαγκμπό, μετέδιδε σήμερα μηνύματα εναντίον της Γαλλίας.

Η γενοκτονία της Ρουάντας προετοιμάζεται στην Ακτή Ελεφαντοστού από τους άνδρες του Σαρκοζί. Λαέ της Ακτής Ελεφαντοστού ας βγούμε μαζικά να καταλάβουμε τους δρόμους μετέδιδε η τηλεόραση.

Ο γαλλικός στρατός έχει καταλάβει το αεροδρόμιο Φελίξ Ουφουέ-Μπουανί, βρισκόμαστε σε κίνδυνο ήταν ένα άλλο μήνυμα της RTI, η οποία μετέδωσε επίσης σήμερα, ένα μήνυμα που είχε ηχογραφηθεί τη νύχτα και στο οποίο ο Νταμανά Πικά, ένας από τους επικεφαλής των νεαρών πατριωτών, οπαδών του Γκμπαγκμπό, ζητούσε από το λαό να κινητοποιηθεί.

Είναι ο στρατός του λαού. Ο στρατός έχει εξαγνιστεί, η δημοκρατία έχει εξαγνιστεί. Πρέπει όλοι οι πατριώτες, οι αντιστασιακοί να βγουν στο δρόμο. Υπάρχουν στιγμές που ο θάνατος αξίζει περισσότερο από την ατιμία. Ομως μην αμφιβάλλετε για τη νίκη μας έλεγε στο μήνυμα του ο Πικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις