Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γ. Ιωαννίδης: Για γυναίκες και άτομα κάτω των 50 ετών δεν θα διάλεγα εμβόλιο AstraZeneca- ΒΙΝΤΕΟ

Γ. Ιωαννίδης: Για γυναίκες και άτομα κάτ...

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ποσοστό μεγάλων ανθρώπων που δεν έχει εμβολιαστεί τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Έχοντας ο ίδιος εμβολιαστεί "από τους πρώτους" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο καθηγητής Γιάννης Ιωαννίδης σχολίασε το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό μεγάλων ανθρώπων που δεν έχει εμβολιαστεί. "Τα άτομα αυτά [ηλικιωμένοι] θα πρέπει άμεσα να εμβολιαστούν γιατί αν δεν γίνει αυτό φοβάμαι θα θρηνήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας. Για μικρές ηλικίες ο εμβολιασμός δεν είναι κάτι τόσο απαραίτητο", σημείωσε ο Καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του Πανεπιστημίου "Stanford".

 
Ξεκαθάρισε ότι τα εμβόλια κατά του κορονοϊού έχουν επείγουσα αδειοδότηση και έτσι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός. Έδωσε ωστόσο ισχυρότατατη σύσταση σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες.

 
"Ο κίνδυνος με βάση όσα ξέρουμε ως τώρα, για ένα εμβόλιο όπως της Pfizer ή της Moderna είναι ο κίνδυνος να πας μια φορά από την Αθήνα στην Κόρινθο, με το αυτοκίνητο. Για το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ο κίνδυνος να πας από την Αθήνα ως την Αλεξανδρούπολη. Έχω μικρή ως μέτρια επιφύλαξη για άτομα νεώτερα και κυρίως γυναίκες. Γι αυτόν τον πληθυσμό ο κίνδυνος είναι να πας με το αυτοκίνητο από την Αθήνα ως την Βιέννη. Θα θέσουμε ένα όριο γύρω στα 50, αν έχουν την επιλογή να κάνουν ένα άλλο εμβόλιο, μάλλον θα διάλεγα άλλο εμβόλιο", ανέφερε στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις