Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από το τέλος Μαϊου ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα

Από το τέλος Μαϊου ο εμβολιασμός του γεν...

Οι ηλικίες 18-59

Από το τέλος του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού από 18 έως 59 όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

 Μάλιστα, όπως σχολίασε θα έχουμε καλύψει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού εντός του Ιουνίου, με βάση και τις συμφωνίες της χώρας μας για προμήθειες των εμβολίων.

Οπως σχολίασε, μέχρι το τέλος του Απρίλη στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί όσοι είναι άνω των 60 ετών. Στη συνέχεια, εντός του Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πολιτών που έχουν νοσήματα αυξημένου κινδύνου και έπειτα θα ανοίξει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

«Σε εκείνη τη φάση θα δούμε μήπως υπάρξει προτεραιοποίηση σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί», εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους και κατέληξε πως «ο εμβολιασμός σώζει ζωές» αναφερόμενος σε στοιχεία θανάτων ηλικιωμένων 80 έως 89 από την αρχή της χρονιάς. Όπως είπε σημειώθηκαν 1.039 θάνατοι αυτής της ηλικιακής ομάδας με τους 925 να είναι ανεμβολίαστοι και μόλις 86 να έχουν λάβει έστω και τη μία δόση των εμβολίων.

Η Δευτέρα 5 Απριλίου έκλεισε με ρεκόρ 53.000 εμβολιασμών ενάντια στον κορωνοϊό σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους ο οποίος δήλωσε πως έχουν γίνει 47.275 εμβολιασμοί και πως η διαδικασία κυλά ομαλά.

Στην Ελλάδα, συνολικά έχουν χορηγηθεί 1.847.000 δόσεις εμβολίων. Οι 1.214.000 αφορούν την πρώτη δόση, και οι 663.000 αφορούν σε εμβόλιο και με τις δύο δόσεις. Αναφορικά με το πλάνο των παραδόσεων εμβολίων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε πως από την Pfizer αναμένουμε 1.550.000 δόσεις τον Μάιο και 1.700.000 δόσεις τον Ιούνιο. Από την Johnson & Johnson θα έχουμε μια μικρή παραλαβή 70.000 δόσεων τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η AstraZeneca θα στείλει από 450.000 δόσεις κάθε μήνα τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Η Moderna έχει επιβεβαιώσει παράδοση 100.000 δόσεων και περιμένουμε κι άλλες δόσεις.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των εμβολιασμών, υπογράμμισε πως σε χώρες που βρίσκονται πιο μπροστά, όπως το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι εντυπωσιακά, επιτρέποντας την σταδιακή επιστροφή σε μια κανονικότητα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις