Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα αρχεία Λιγνάδη και ο φάκελος που δεν "μίλησε"

Τα αρχεία Λιγνάδη και ο φάκελος που δεν ...

Η συμπληρωματική δίωξη κατά Δ. Λιγνάδη και η περιγραφή του μηνυτή

Μία περιγραφή σεξουαλικής φύσεως, την οποία έχει καταθέσει ο τρίτος κατά σειρά μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη, υπήρξε η αφορμή για τις αρχές να προχωρήσουν σε μία εξονυχιστική εξέταση, στα πλαίσια της οποίας διενεργήθηκαν οι έρευνες στο διαμέρισμα και στην αποθήκη του σκηνοθέτη, με στόχο να ελεγχθεί εάν υπήρχαν ενδείξεις τέλεσης του κακουργήματος της πορνογραφίας, πλην εκείνου του βιασμού.

 
“Πάνω σε ένα χαμηλό τραπέζι κρυστάλλινο βρισκόταν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής με μεγάλη οθόνη χρώματος μπλε με μαύρο πληκτρολόγιο. Με προσκάλεσε να καθίσουμε μπροστά στον υπολογιστή, άνοιξε ένα ηλεκτρονικό φάκελο και άρχισε να μου δείχνει πορνογραφικές φωτογραφίες με νεαρά αγόρια σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με μεσήλικα πρωταγωνιστή, του οποίου δεν φαινόταν το πρόσωπο, και οι οποίες περιλάμβαναν στοματική και πρωκτική διείσδυση” ήταν τα λόγια του τρίτου καταγγέλλοντα σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά η οποία εδώ και εβδομάδες είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου μόνο για το αδίκημα του βιασμού σε βαθμό κακουργήματος, σηματοδοτεί ότι η έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικές αρχές δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρά το γεγονός ότι κατά πληροφορίες, ερευνήθηκαν τόσο υπολογιστές όσο και κινητά, φαίνεται πως δεν εντοπίστηκαν επαρκή στοιχεία, προκειμένου οι εισαγγελικές αρχές να ασκήσουν δίωξη και για δεύτερο κακούργημα.

Στο ζήτημα πάντως, αναφέρθηκε και ο Δημ. Λιγνάδης στις έγγραφες εξηγήσεις του ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Είπε χαρακτηριστικά: “Ενώ το υποτιθέμενο θύμα στην τηλεφωνική του συνέντευξη δεν αναφέρθηκε ποτέ ούτε σε πορνογραφικό υλικό με νεαρά άτομα, ούτε ερωτικά βοηθήματα, ούτε σε κάποια συσκευή για σκληρά από μαζοχιστικά παιχνίδια, (…), στην μήνυση του εμφανίζονται για πρώτη φορά όλα τα ανωτέρω, τα οποία προφανώς κατά την κρίση του συντάξαντος αυτή δικηγόρου, ο οποίος διαθέτει πραγματικά μεγάλη φαντασία για να τα επινοήσει, έπρεπε οπωσδήποτε να προστεθούν στην περιγραφή του μηνυτή, προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια τους ψευδής ισχυρισμός του, εξυπηρετώντας την κατασκευασμένη εικόνα ενός σεξουαλικά διεστραμμένου και επικίνδυνου ανθρώπου”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά την τρίτη μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, μετά την άσκηση δίωξης, διαβιβάζεται στην 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία θα τη συσχετίσει με το υλικό που η ίδια έχει ήδη συγκεντρώσει σχετικά με τους δύο πρώτους βιασμούς, για τους οποίους κατηγορείται ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης. Παράλληλα, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσει στις εισαγγελικές αρχές η τέταρτη καταγγελία κατά του Δημ. Λιγνάδη, για να διερευνηθεί κι αυτή με τη σειρά της.

πηγή news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις