Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Mega εμβολιαστικό κέντρο στο νέο λιμάνι από τον Απρίλιο

Πάτρα: Mega εμβολιαστικό κέντρο στο νέο ...

Το ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

 

Τη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου, 16 γραμμών, μέσα στον Απρίλιο, το οποίο θα βρίσκεται σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο νέο λιμάνι της πόλης, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στο κέντρο θα γίνονται καθημερινά 900 εμβολιασμοί.

Στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους όπου θα δημιουργηθεί το νέο εμβολιαστικό κέντρο.

Σχετικά με την λειτουργία του υποστήριξε ότι, «θα διενεργούνται καθημερινά 900 εμβολιασμοί και το κέντρο θα λειτουργήσει με την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας και την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και του υγειονομικού δυναμικού ενώ η βοήθεια που έχουμε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον δήμο Πατρέων είναι δεδομένη».

Συγχρόνως επεσήμανε ότι «από τον Απρίλιο και με βάση την προμήθεια των εμβολίων , αλλάζει η στρατηγική μας, αλλάζουν τα δεδομένα, θα κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια και αυτή η προσπάθεια που κάνει η χώρα μας αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη».

Όμως, συνέχισε, «μέχρι να χτίσουμε σιγά-σιγά την ανοσία αγέλης δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο και ταυτόχρονα πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στα πραγματικά δεδομένα.»

Όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Νίκος Χαρδαλιάς, «φτάσαμε στο τελευταίο μίλι και αυτό το μίλι πρέπει να το διανύσουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, για το τι θα γίνει με τα μέτρα την περίοδο του Πάσχα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε: «Κάθε μέρα σταθμίζουμε τα δεδομένα. Σε εβδομαδιαία βάση βλέπουμε τα δεδομένα και αναλόγως προχωράμε. Δεν είναι ώρα για μεσοπρόθεσμες προσεγγίσεις. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, κάθε μέρα μετράμε τα δεδομένα και σε συνεργασία τους επιδημιολόγους προχωράμε στο επόμενο βήμα».

Σε ερώτηση που του τέθηκε, σχετικά με τις ημερομηνίες για την χαλάρωση των μέτρων, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε, «όλα στην ώρα τους» και πρόσθεσε: «Αυτό έχει να κάνει με το τι θα μας εισηγηθούν οι επιδημιολόγοι. Από την πρώτη στιγμή έχουμε εμπιστευτεί το επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας και όλη αυτή η συνεργασία είναι μία συνεργασία που είναι προς όφελος και των πολιτών και της προσπάθειας που κάνουμε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις