Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ώρα της αναγνώρισης για τον Γιώργο Σουλελέ

Η ώρα της αναγνώρισης για τον Γιώργο Σουλελέ

Έπεσε υπέρ πατρίδος από Γερμανικά πυρά τον Ιούλιο του '44

Την οφειλόμενη αναγνώριση της πόλης προς τον Γιώργο Σουλελέ επιδιώκουν οι απόγονοί του, αιτούμενοι την ονοματοδοσία κάποιου δρόμου ή πλατείας στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων όπου ζούσε.

O Γιώργος Σουλελές (Καπεταν Νώντας), αγωνιστής του ΕΛΑΣ στην κατοχή και σκοτώθηκε από τους Γερμανούς τον Ιούλιο του 1944, σε μάχη στο Διακοφτό.

Παλαιότερα οι απόγονοι του είχαν αιτηθεί την ονοματοδοσία της πλατείας Ζαρουχλεΐκων, που τελικά πήρε το όνομα του αείμνηστου Παναγιώτη Κοσσιώνη.

Σε κάθε περίπτωση επιδιώκουν την απόδοση της ελάχιστης τιμής για τη θυσία του.

 

Ο Γιώργος Σουλελές δεν είναι η μόνη προσφορά της οικογένειας προς την πατρίδα. Ο ανιψιός του, Χρήστος, γιος του αδελφού του Παναγιώτη Σουλελέ, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο, ενώ ο αδελφός του αποθανόντος Χρήστος, ο Γρηγόρης Σουλελές, τραυματίστηκε στο Μέτωπο και επέστρεψε στην Ελλάδα. Αναφέρεται το όνομα του στην στήλη πεσόντων που βρίσκεται στον κήπο του Ι.Ν. Αγίας τριάδας Ζαρουχλεΐκων.

Η οικογένεια είναι από τις πιο παλιές στην περιοχή, ο Παναγιώτης Σουλελές μάλιστα άνοιξε το πρώτο περίπτερο, στη διασταύρωση Ανθείας και Εύβοιας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις