Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΜέΡΑ 25: Κυνική και υποκριτική η εξαγγελία του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση μόνο των γιατρών στις ΜΕΘ

ΜέΡΑ 25: Κυνική και υποκριτική η εξαγγελ...

Δριμεία κριτική στον Κ. Μητσοτάκη

«Κυνική και υποκριτική», χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ 25 την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την μονιμοποίηση των γιατρών που εργάζονται στις ΜΕΘ για τον κορωνοϊό.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η ανακοίνωση είναι άκρως κυνική και υποκριτική «καθώς η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταθέτει έναν προϋπολογισμό που μειώνει τις δαπάνες για την δημόσια υγεία το 2021», ενώ «την ίδια στιγμή καταγγέλλονται στη Θεσσαλονίκη μετακινήσεις νοσοκομειακών γιατρών από το δημόσιο, σε ιδιωτικές κλινικές».

Το ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι «το ΕΣΥ καταρρέει κάτω από το βάρος της εγκληματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που έχει στο mission statement της την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας». Προσθέτει ότι το ανθρωπιστικό κόστος αυξάνεται δραματικά κάθε μέρα, και το μόνο πράγμα στο οποίο δείχνει πραγματική εγρήγορση η κυβέρνηση, είναι η υπερπαραγωγή εξοργιστικών δηλώσεων από τα στελέχη της. Το Μέρα 25 καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει να εμπαίζει το υγειονομικό προσωπικό» και τονίζει ότι πρέπει άμεσα, «να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να γίνει οργανική ένταξη όλων των επικουρικών γιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Τέλος το ΜέΡΑ 25 επισημαίνει ότι αν πραγματικά κόπτονται ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Κικίλιας για ένα λειτουργικό δημόσιο σύστημα υγείας, τους καλούμε να κάνουν δεκτή την τροπολογία του ΜέΡΑ25 για την άμεση στήριξη του ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις