Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΜέΡΑ 25: Εβδομήντα έξι χρόνια μετά την απελευθέρωση της Αθήνας από τους ναζί η Ελλάδα γιορτάζει την καταδίκη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής

ΜέΡΑ 25: Εβδομήντα έξι χρόνια μετά την α...

Ανακοίνωση του κόμματος για την 76η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας

Tην 76η επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 και παράλληλα επισημαίνει ότι σήμερα «ο λαός μας γιορτάζει την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «την 12η Οκτωβρίου 1944 οι ναζί εισβολείς αποχώρησαν. Η Αθήνα ελευθερώθηκε, η Ελλάδα ελευθερώθηκε και ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους να γιορτάσει. Ο λαός μας που με ανείπωτες θυσίες πολέμησε και νίκησε το τέρας, γιόρταζε όχι μόνο την Απελευθέρωση, αλλά και την προσδοκία ότι αυτή σηματοδοτούσε την απαρχή για μια νέα Ελλάδα, με πλήρεις ελευθερίες και κοινωνική δικαιοσύνη. Κυρίαρχο αίτημα υπήρξε η παραδειγματική τιμωρία των εγχώριων συνεργατών των ναζί, ένα αίτημα που έμελλε να μείνει ανικανοποίητο. Και όχι μόνο αυτό. Το μεταπολεμικό, εμφυλιακό καθεστώς αγκάλιασε τους προδότες, τους εξόπλισε και τους έστρεψε εναντίον εκείνων που πολέμησαν τον κατακτητή. Επιπλέον, το μετεμφυλιακό καθεστώς τους επιβράβευσε με κρατικά αξιώματα και άλλα προνόμια. Χρειάστηκε να περάσουν 30 χρόνια για να υπάρξει στοιχειώδης δημοκρατία στον τόπο μας.

Σήμερα, 76 χρόνια μετά, ο λαός μας γιορτάζει την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Μια καταδίκη που επιτεύχθηκε μετά από τη θυσία του Σαχζάτ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα και πολλών ακόμα θυμάτων της ναζιστικής βίας. Μια καταδίκη που επιτεύχθηκε χάρη στους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος και της δημοκρατικής πλειοψηφίας του λαού μας. Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες της πατρίδας μας, αυτή τη φορά δεν θα επιτρέψουν να επαναληφθεί η ιστορία. Η λυτρωτική γιορτή έλαβε τέλος. Ο αγώνας εναντίον των δηλητηριωδών "ιδεών" του φασισμού και των συνθηκών που τον καλλιεργούν είναι αέναος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις