Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρ. Γώγος: Κρίσιμη η κατάσταση με τον κορωνοϊό, θετικά στοιχεία από το ρώσικο εμβόλιο

Χαρ. Γώγος: Κρίσιμη η κατάσταση με τον κ...

ΔΕΙΤΕ τι είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κατά την καθιερωμένη ενημέρωση

Από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπο Γώγο και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαραδαλιά έγινε σήμερα η ενημέρωσε για τα νέα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας. 

Ο κ. Γώγος χαρακτήρισε την κατάσταση κρίσιμη όχι υγειονομικά, καθώς εκτιμά ότι το σύστημα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα κρούσματα, αλλά κρίσιμη ως προς την περίοδο που εμφανίζεται η νέα έξαρση.

Έτσι επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέσα για να περιορίσουμε αυτή τη φάση γιατί έρχεται ο χειμώνας που μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Επίσης σημείωσε ότι απαιτείται κατάλληλη καταγραφή και τέστινγκ, έγκαιρη αντιμετώπιση κρουσμάτων, αποτελεσματική νοσηλεία στα νοσοκομεία μας και καλή ινχηλάτηση επαφών. 

Περαιτέρω ανέφερε πως στην Ελλάδα από τις αρχές Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 841 εισαγόμενα κρούσματα σε σύνολο 6.320, επισημαίνοντας πως από αυτά το 30% είναι ασυμπτωματικά, ενώ 66% προέρχεται από επαφή με διαπιστωμένο κρούσμα. Επιπλέον, σημείωσε πως την ίδια περίοδο εντοπίστηκαν 698 σε χώρους όπως νοσοκομεία, στρατόπεδα κ.λπ., και 168 σε κλειστές δομές.

«Να διαφυλάξουμε το υγειονομικό σύστημα στείρο από τον κορωνοϊό. Χρειάζεται ενημέρωση για μέτρα προστασίας και στενοί έλεγχοι. Έχω αισιοδοξία ότι με τα μέτρα θα περιορίσουμε και την γρίπη σε σχέση με άλλα χρόνια. Κάνω έκκληση να μην έχουμε ανοιχτά αυτιά για την παραπληροφόρηση αλλά να ακούμε τους επιστήμονες. Είμαι σχετικά αισιόδοξος γιατί έχουμε καλύτερα φάρμακα και έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τα εμβόλια, αυτό θέλει υπομονή και προσοχή αλλά θα το έχουμε και αυτό σύντομα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Έκανε λόγο δε για ειδικό αλγόριθμο για την αντιμετώπιση της νόσου.

"Ξέρουμε πολλά για την παθογένεια του ιού και πότε εκτρέπεται. Με τα δεδομένα που έχουμε φτιάξαμε έναν θεραπευτικό αλγόριθμο, τόσο για τα πιο ελαφριά όσο και τα πιο βαριά περιστατικά. Για τα θετικά αποτελέσματα αυτής της προσέγγισης διεθνώς υπάρχουν αποτελέσματα που αγγίζουν και το 30%".

Εάν διαδοθεί πολύ ο κορωνοϊός και δούμε εικόνες όπως αυτές σε άλλες χώρες φυσικά και δεν θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε γι’ αυτό πρέπει να πάρουμε αποτελεσματικά μέτρα εγκαίρως, πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Μιλώντας για το ρώσικο εμβόλιο ο κ. Γώγος είπε ότι είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο, τα έως τώρα δεδομένα, στα στάδια ένα και δύο, είναι πολύ θετικά.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 202 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.200, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2.188 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4910 (43.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

38 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (26.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 157 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 279 θανάτους συνολικά στη χώρα. 102 (36.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις