Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους ι...

Στο Δημαρχείο

Οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές των σχολικών κυλικείων βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και ουσιαστικά δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Τα έσοδά τους φέτος εκμηδενίστηκαν, ενώ οι φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές τους τρέχουν και  ήδη σε καθημερινή βάση ορισμένοι ιδιοκτήτες κυλικείων αναγκάζονται να διαγραφούν από το ΓΕΜΗ και να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης.

Παρά την ιδιομορφία τους, τα σχολικά κυλικεία αντιμετωπίζονται από τις φορολογικές και ασφαλιστικές αρχές ως τυπικές επιχειρήσεις εστίασης, με ιδιαίτερο ΚΑΔ. Οι μόνες ενισχύσεις που έχουν πάρει μέχρι σήμερα είναι το επίδομα των 800 ευρώ για το δίμηνο κλείσιμο Μαρτίου και Απριλίου και το επίδομα των 534 ευρώ για τον Μάιο. Τον Ιούνιο, αν και το σχολεία τυπικά άνοιξαν, τα κυλικεία παρέμειναν κλειστά. 

Το πρωί της Παρασκευής μέλη του κλάδου προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Μαιζώνος και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Πατρέων ζητώντας τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική στήριξη των κυλικείων, τονίζοντας πως ο κλάδος λόγω της καραντίνας γνώρισε την οικονομική καταστροφή.

Παρέμβαση του Δημάρχου Πατρέων στον Υπουργό Εσωτερικών για τους μισθωτές των σχολικών κυλικείων

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, αναφέρει τα εξής:

 

Κύριε Υπουργέ,

          Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, με την υπ’ αριθμ. 180 Απόφασή του, της 22ας Ιουλίου 2020, η οποία σας επισυνάπτεται, έκανε δεκτά τα αιτήματα των μισθωτών των Σχολικών Κυλικείων, όπως διατυπώθηκαν από τη Συντονιστική τους Επιτροπή με το από 07-05-2020 υπόμνημά της προς το Δήμαρχο Πατρέων και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού.

          Συγκεκριμένα, αποφάσισε για την απαλλαγή τους από το μίσθωμα 2ου τριμήνου της σχολικής περιόδου 2019 – 2020, τη μείωση κατά 50% των μισθωμάτων για τα επόμενα δύο χρόνια, την παράταση των συμβάσεων μίσθωσης που λήγουν το 2020 για άλλα δύο χρόνια για όσους το επιθυμούν, καθώς και την επιστροφή των εγγυήσεων σε όσους μισθωτές λύσουν πρόωρα τη σύμβαση εντός του 2020.

          Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κατά τον έλεγχο νομιμότητας, απέρριψε τη συγκεκριμένη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την υπ’ αριθμ. 124707/06-08-2020 Απόφασή της, με το σκεπτικό ότι «… απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε διάταξη νόμου, εκλείπει δηλαδή κατ’ ουσίαν η απαιτούμενη νομοθετική εξουσιοδότηση για την έκδοση της απόφασης, ως εκ τούτου η πράξη αυτή πρέπει να ακυρωθεί».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις