Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος – Ενημερωτική ομιλία για το πρόγραμμα SkyLight & τις μελλοντικές δράσεις

Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος – Ενημερωτική ομιλ...

Ο Αρίσταρχος στην κορυφή του Χελμού εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας

Ο Δήμος Καλαβρύτων και το Εθνικό Αστεροσκοπείο διοργανώνει τη Παρασκευή 11/9/2020 στις 19:00, στο πέτρινο κτίριο, στη κεντρική πλατεία της πόλης των Καλαβρύτων, ομιλία του Δρ. Σπύρου Βασιλάκου, με θέμα την ενημέρωση των πολιτών για τη πρόσφατη ένταξη του Αρίσταρχου, στο πρόγραμμα Skylight της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας καθώς και τις σχεδιαζόμενες μελλοντικές δράσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.  Ο κ. Βασιλάκος είναι ο διευθυντής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και διευθυντής ερευνών στο κέντρο Ερευνών Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών της Ακαδημίας Αθηνών.

Οι νέες τεχνολογίες επικοινωνίας μεταξύ δορυφόρων και επίγειων σταθμών αντικαθιστούν τα ραδιοκύματα με συστήματα λέιζερ και είναι ευρύτερα γνωστές ως “fibre in the sky”. Πρόκειται για μία καινοτομική τεχνολογία που αλλάζει ριζικά τις δορυφορικές επικοινωνίες όπως τις γνωρίζουμε, θέτοντας τις βάσεις για την ενοποίηση των δορυφορικών δικτύων με τα σύγχρονα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ένταξη του τηλεσκοπίου Αρίσταρχος στο Χελμό ως πρώτος πιλοτικός σταθμός του ευρυζωνικού δικτύου ScyLight (Fibre in the Sky) δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές τόσο για το Εθνικό Αστεροσκοπείο όσο και για την τοπική κοινωνία των Καλαβρύτων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις