Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Άλμα» στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

«Άλμα» στα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία

1.367 κρούσματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με 13 νεκρούς

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει σήμερα στην Ιταλία ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως και ο αριθμός των νεκρών. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν 1.367 νέα περιστατικά και 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες, τα κρούσματα ήταν 878, με 4 νεκρούς. Στο μεταξύ, οι ιταλικές περιφέρειες, σε σημερινή τους συνάντηση με την κυβέρνηση της Ρώμης, δεν υπέγραψαν νέο πρωτόκολλο για την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η επιτροπή ειδημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση Κόντε, θεωρεί ότι πρέπει να τηρείται τουλάχιστο ένα μέτρο απόσταση ανάμεσα στους επιβάτες. Οι περιφερειάρχες, όμως, απαντούν ότι με τον τρόπο αυτό, οι μισοί μαθητές δεν θα μπορούν να μπουν στο λεωφορείο ή στο μετρό, για να πάνε στο σχολείο.

Το ιταλικό υπουργείο παιδείας, δε, έχει ανακοινώσει ότι θα διανέμονται δωρεάν μάσκες σε μαθητές και καθηγητές, αλλά η περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα την Γένοβα, έκανε γνωστό ότι δεν θεωρείο ότι πρέπει να επιβληθεί η χρήση της μάσκας μέσα στις τάξεις.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, τα πρώτα εθελοντικά τεστ δασκάλων, καθηγητών και διοικητικών που εργάζονται στην δημόσια εκπαίδευση, δείχνουν ότι τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πιο διαδεδομένα απ΄ότι περίμεναν οι ειδικοί. Κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις