Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαμαρτυρία στην Αθήνα από τους 111 εργαζόμενους στα Κοινωφελή προγράμματα της Πάτρας- ΦΩΤΟ

Διαμαρτυρία στην Αθήνα από τους 111 εργα...

Δεύσμεση για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας

Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, πραγματοποίησαν οι 111 εργαζόμενοι της Κοινωφελους εργασίας του δήμου Πατρέων. Ανάρτησαν πανό έξω από το Υπουργείο και ανέμεναν απάντηση για το αν θα συναντηθούν με τον Υπουργό. 

Τελικά συναντήθηκαν με το Γενικό Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων Κωνσταντίνο Αγραπιδά ο οποιος δέχτηκε δυο άτομα στις σκάλες και δεσμεύτηκε για άμεση συνάντηση με τον υπουργό. 

Μαζί με τους εργαζόμενους βρίσκονται ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ωρα Πατρών» Δημήτρης Παπαδόπουλος και η Γιώτα Παναγοπούλου, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής, παραβρέθηκαν για μια ακόμα φορά σήμερα το πρωί, Τετάρτη 26 Αυγούστου, στην συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κλαδικού Συνδικάτου ΟΤΑ Αχαΐας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: 

Οι εργαζόμενοι με την κινητοποίησή τους διεκδικούν το δικαίωμα στην σταθερή εργασία με δικαιώματα και μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των οικογενειών τους.

Ο Δήμαρχος μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Πρόκειται για συγκέντρωση των εργαζομένων στα συγκεκριμένα προγράμματα, που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Κι αυτό, γιατί ενώ αγωνίζονται να βρουν δουλειά, σε μια πόλη όπως η Πάτρα, που έχει 37.000 ανέργους, βρίσκουν με τα συγκεκριμένα προγράμματα, η περίοδος των 8 μηνών εργασίας τελειώνει και δεν έχουν δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας. Παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει, προκειμένου να παραταθεί ο χρόνος και να μπορούν τελειώνοντας να δικαιούνται επίδομα ανεργίας και να δημιουργηθούν έτσι οι προϋποθέσεις να ξαναβρούν δουλειά, μετά από ένα χρονικό διάστημα, δεν έχει γίνει αποδεκτό από τις κυβερνήσεις.

Οι κυβερνώντες επικαλούνται το νομοθετικό πλαίσιο που απαγορεύει την μονιμοποίηση συμβασιούχων, όμως πριν από μερικούς μήνες, δόθηκε η δυνατότητα στις πολιτικές δυνάμεις, να αλλάξει το συγκεκριμένο Άρθρο του Συντάγματος, αλλά δεν δέχθηκαν την συγκεκριμένη πρόταση του ΚΚΕ, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην Βουλή να αποφασίζει κατά περίπτωση.

Χρειάζεται αγώνας, είναι μεγάλο το ζήτημα της ανεργίας και αφού οι κυβερνώντες είναι μέχρι σήμερα αρνητικοί, το λόγο τον έχουν οι εργαζόμενοι. Το θέμα δεν αφορά μόνο τους 8μηνίτες, αλλά όλους τους εργαζόμενους, όπως και τους 37.000 ανέργους της πόλης μας, διότι το «διαίρει και βασίλευε», είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών που κουμαντάρουν τον τόπο μας.

Κι επειδή μέχρι τώρα, το μόνο που εισπράττουμε είναι άρνηση, ένας είναι ο δρόμος: Σωστή οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων, γιατί μόνο τότε θα έχουμε αποτελέσματα. Όταν επί παραδείγματι συγκεντρώσαμε τις δυνάμεις μας για την Καθαριότητα, βγήκε η προκήρυξη για μονιμοποίηση 8.500 θέσεων. Κι αυτό γιατί ενώσαμε τις δυνάμεις μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Εμείς ως Δήμος, έχουμε ανάγκη για 1.000 μόνιμους εργαζομένους, αλλά και χρηματοδότηση για τους μισθούς εκείνων των εργαζομένων, που η σύμβασή τους παρατάθηκε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε, μέχρι ο στόχος να επιτευχθεί».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις