Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον καπετάνιο που διέσωσε το κοριτσάκι στα ανοιχτά του Αντιρρίου

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον καπετάνιο π...

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον καπετάνιο του φεριμποτ "Σαλαμινομάχος" για την πράξη του

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον καπετάνιο του φέρι μποτ της γραμμής Ρίου-Αντιρρίου, «Σαλαμινομάχος» που προχώρησε στην επιτυχή διάσωση του 3χρονου κοριτσιού το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020, το οποίο παρασύρθηκε από ρεύματα με το σωσίβιό του στα ανοιχτά στην παραλία του Αντιρρίου, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης όπως έγινε γνωστό, τηλεφώνησε στον καπετάνιο Γρηγόρη Καρνέση και τον συνεχάρη για την πράξη του ενώ του ζήτησε να μεταφέρει και τις προσωπικές του ευχαριστίες σε όλο το πλήρωμα του ΕΓΟΓ «Σαλαμινομάχος» για τη διάσωση.

Το φέρι μποτ σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκτελούσε το δρομολόγιο Αντίρριο – Ρίο όταν ειδοποιήθηκε από το λιμενικό να συμβάλει στη διάσωση του μικρού κοριτσιού.

Υπενθυμίζεται όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ότι το παιδί ενώ βρισκόταν με τους γονείς του στην παραλία του Αντιρρίου βρέθηκε να πλέει με το σωσίβιό του στα ανοικτά καθώς είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Η διάσωση του μικρού παιδιού καταγράφτηκε & σε βίντεο μέσα από το πλοίο.

Το ερώτημα είναι πώς ξέφυγε το κοριτσάκι από την προσοχή των γονέων του και παρασύρθηκε στα ανοιχτά. Μάλιστα αρκετοί άσκησαν έντονη κριτική, κατηγορώντας τους γονείς για αμέλεια και εγκατάλειψη.

Ωστόσο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο σάιτ npress, οι γονείς σε καμία περίπτωση δεν άφησαν καθόλου από τα μάτια τους το παιδί. Ο πατέρας έπαιζε στη θάλασσα με το παιδί που ήταν στο φουσκωτό σωσίβιο του όταν ο αέρας άλλαξε απότομα με συνέπεια τα ρεύματα σπρώξουν το μικρό αγγελούδι στα ανοιχτά, μέσα από τα χέρια του μπαμπά του, ο οποίος σχεδόν δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Κάποιοι από τους λουόμενους που αντιλήφθηκαν τι έγινε προσπάθησαν κολυμπώντας να φτάσουν το σωσίβιο με το 3χρονο κοριτσάκι αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο μεγάλος φόβος όλων και του καπετάνιου του φεριμποτ μην αναποδογυρίσει το σωσίβιο και πνιγεί το παιδί που ήταν μέσα. Ακόμα και με ένα βαρκάκι προσπάθησαν να το πιάσουν, αλλά μάταια.

Αμέσως μετά οι γονείς ειδοποίησαν το Λιμενικό και δύο φέρι μπόουτ ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια γιατί το ένα δεν μπορούσε να προσεγγίσει καλά. Τελικά, το φέριμποτ «Σαλαμινομάχος» κατάφερε να προσεγγίσει με προσοχή και χωρίς τα απόνερα να δημιουργήσουν κυματισμό, το παιδί και μέλη του πληρώματος το διέσωσαν και το ανέβασαν στο πλοίο με ασφάλεια.

Το κοριτσάκι πάντως που φορούσε και μπρατσάκια, είναι σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα καλύτερα στην υγεία του και να έχει ξεπεράσει όλη αυτή τη θαλάσσια περιπέτεια που έζησε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις