Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: LIVE η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: LIVE η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα

Επανέρχεται η τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ολική επαναφορά της τακτικής ενημέρωσης του κοινού από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά, από σήμερα, για την πανδημία του κορωνοϊού. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θα παραχωρούν συνέντευξη Τύπου κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας. Σήμερα τον κ. Τσιόρδα, αντικαθιστά ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επίσης μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Τα νέα κρούσματα όπως ανακοινώθηκε είναι 168, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.987, εκ των οποίων το 55,4% άνδρες.

1910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 9 (29.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 38.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος,  έχουμε 1  ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και  243 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε απ’ ευθείας τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις