Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομείο Ρίου: Στην ουρά οι εργαζόμενοι για το τεστ κορωνοιού

Νοσοκομείο Ρίου: Στην ουρά οι εργαζόμενο...

Με την επιστροφή τους από την καλοκαιρινή άδεια

Ουρές εργαζομένων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας από το πρωί της Δευτέρας, οπότε και επιστρέφοντας από την καλοκαιρινη τους άδεια, έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ ελέγχου για τον κορωνοιό.

Στον εξωτερικό χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος είχαν σχηματιστεί ουρές για να εξυπηρετηθούν με σειρά προτεραιότητας οι 177 γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικό και άλλο προσωπικό που επέστρεψε μετά τις διακοπές .

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών και η  ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη εκφράσει ενστάσεις για τη αδυναμία εφαρμογής της προληπτικής καραντίνας στους εργαζομένους που επιστρέφουν από διακοπές στα νοσοκομεία, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οπως επισημαίνει ο υγειονομικός κόσμος, οι ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο έγκαιρου ελέγχου των εργαζομένων σε αυτά. Προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ξεκούρασης μερικών ημερών σε όλους θα πρέπει οι αδειούχοι να αναλαμβάνουν άμεσα τα εργασιακά τους καθήκοντα κι έτσι να δίνουν τη δυνατότητα αναχώρησης στους επόμενους.

«Σήμερα και κάθε μέρα από εδώ και στο εξής θα επιστρέψουν χιλιάδες υγειονομικοί από ολιγοήμερη κανονική άδεια. Με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας όλοι οι υγειονομικοί που επιστρέφουν από άδειες θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού. Τον συντονισμό, τα ραντεβού διενέργειας του τεστ ασφαλώς τον έχει η υγειονομική μονάδα που εργάζονται. Πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και στέλνουν τα δείγματα των ασθενών στο ΠΑΣΤΕΡ. Τα αποτελέσματα των τεστ καθυστερούν να εκδοθούν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία των νοσοκομείων» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει:

«Εχουν εκδοθεί νεότερες οδηγίες από τις Υγειονομικές Περιφέρειες που αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν τα τεστ και θα εργάζονται κανονικά με μάσκα. Για να περιοριστούν οι ενδονοσοκομειακές εστίες μετάδοσης του ιού θα πρέπει να διενεργούνται τακτικά τεστ σε όλο το προσωπικό γιατί οι εργαζόμενοι μπορούν να μολυνθούν ανά πάσα στιγμή είτε μέσα στον χώρο της δουλειάς είτε μέσα στην κοινότητα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις