Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χάθηκε στο βουνό 17χρονος - Νυχτερινή επιχείρηση της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων στον Χελμό- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Χάθηκε στο βουνό 17χρονος - Νυχτερινή επ...

Κάλεσε το 112

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε αργά χθες το βράδυ στο Μάζι Κλειτορίας, που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, για την διάσωση ενός 17χρονου, ο οποίος πήγε περίπατο στο βουνό μόνος του.
Ο νεαρός, επισκέπτης στο χωριό, ξεκίνησε στις 4μμ και μετά από 3 ωρες πεζοπορία, κατάλαβε οτι έχει χαθεί.Ειδοποίησε αρχικά με το κινητό του στο χωρίο, αλλά ήταν αδύνατο να εντοπιστεί. Με το φως της ημέρας να έχει φύγει, ο νεαρός, κάλεσε το "112", έγινε εντοπισμός του και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.
Η Π.Υ.Καλαβρύτων, οργάνωσε άμεσα ομάδα διάσωσης, αποτελούμενη από 5 άντρες με επικεφαλής τον κ. Νέστορα Τζούδα και με την βοήθεια κτηνοτρόφου της περιοχής ξεκίνησαν μια δύσκολη επιχείρηση, που κράτησε 5 ωρες μεσα στην νύχτα, σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή και σε υψόμετρο στα 1600 μέτρα.
Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα και 9 άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων με επικεφαλής τον Διοικητή της υπηρεσίας κ. Βασίλειο Μαρτζάκλη, ένα περιπολικό του Α.Τ.Κλειτορίας με 2 άντρες, ένω αργότερα έφτασε κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με 5 άντρες που δεν χρειάστηκε όμως να επέμβει.
Παρών και ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης και ο αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήριος Δουκλιάς.
Ο νεαρός βρέθηκε εξουθενωμένος σε καλή όμως κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί οτι βοήθησαν πολύ, εκτός του κτηνοτρόφου που ακολούθησε την αποστολή και δύο άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων που αν και ήταν εκτός υπηρεσίας, βοήθησαν τα μέγιστα αφού ηταν από την περιοχή.
Μετά το αίσιο τέλος της επιχείρησης, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος κ. Νικόλαος Ρουμελιώτης, απένειμε τα εύσημα σε όλους, ενώ ο σύλλογος του χωριού και οι κάτοικοι, φιλοξένησαν στο χωριό, όλους του συμμετέχοντες προσφέροντας γεύμα στην όμορφη πλατεία του χωριού.


πηγή  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις