Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δικαστικές περιπέτειες στη ΔΕΥΑΠ για προσλήψεις υπαλλήλων

Πάτρα: Δικαστικές περιπέτειες στη ΔΕΥΑΠ ...

«Στο σκαμνί» διοικούντες

Κλήση να καταθέσουν σε προανάκριση έχουν λάβει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ της προηγούμενης δημοτικής περιόδου για την υπόθεση της επαναπρόσληψης 13 πρώην συμβασιούχων της δημοτικής επιχείρησης, οι συμβάσεις των οποίων δεν είχαν ανανεωθεί το 2011.

Οι κλήσεις έφτασαν στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης κατά την διάρκεια των πρόσφατων κρουσμάτων του κορονοϊού και διανεμήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. Ορισμένα εξ αυτών που δεν μετέχουν πλέον στο όργανο διοίκησης της ΔΕΥΑΠ αισθάνθηκαν έκπληξη και υποδέχθηκαν τα ειδοποιητήρια με απορία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ», τα μέλη του ΔΣ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να δώσουν καταθέσεις την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά ζητήθηκε ολιγοήμερη παράταση για σήμερα.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, καθώς δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, φαίνεται να υπήρξαν παρεμβάσεις για την υπόθεση των εργαζομένων, μεταξύ άλλων, και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αρχών έχουν μπει δύο συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, η πρώτη τον Δεκέμβριο του 2017, και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2019.
Στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου του 2017, το ΔΣ είχε αποφασίσει ομόφωνα την επαναπρόσληψη των 13 πρώην εργαζομένων της δημοτικής επιχείρησης οι συμβάσεις των οποίων δεν είχαν ανανεωθεί το 2011.

Ο τότε και σημερινός πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας είχε δηλώσει ότι με την απόφαση του ΔΣ αποκαθίσταται μια αδικία. Η απόφαση όριζε ότι άμεσα θα έπρεπε να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι έξι εργαζόμενοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για τους οποίους προβλέπονται οργανικές θέσεις, ενώ οι υπόλοιποι επτά θα αναλάμβαναν καθήκοντα με την ολοκλήρωση του νέου οργανογράμματος της ΔΕΥΑΠ. Για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων η ΔΕΥΑΠ είχε στηριχθεί το νόμο «σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών εκείνης της περιόδου.

Το ΔΣ για την ομόφωνη απόφασή του είχε λάβει υπόψη τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΔΕΥΑΠ, η οποία αναφερόταν στην επιλογή των εργαζομένων να υποβάλουν αιτήσεις για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του άρθρου 13, του νόμου 4483, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των δύο μηνών της δημοσιεύσεως του νόμου.

Πηγή: Εφ. πελοπόννησος- Του Μιχάλη Βασιλάκη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις