Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστακός: Καραντίνα και ιχνηλατήσεις για το κρούσμα κορωνοϊού στο "Discoverer India"

Αστακός: Καραντίνα και ιχνηλατήσεις για ...

Ένα κρούσμα θετικό

«Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας» τονίζει ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης για το γεγονός πως αλλοδαπό άτομο-αιγυπτιακής καταγωγής- που επιβιβάστηκε στο πλωτό γεωτρύπανο που είναι αγκυροβολημένο ανοικτά του Αστακού είναι θετικό στον κορωνοϊό.

Το τοπίο ξεκαθαρίζει ενώ  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στο  Discoverer India. Το νεαρό άτομο που νόσησε δεν είναι μέλος του πληρώματος αλλά ένας εκ των επιθεωρητών του πλοίου που πρόκειται να ελλιμενιστεί και να παροπλιστεί στο λιμάνι του Πλατυγιάλι, διαδικασία που θα γίνει σε λίγες ημέρες.

Ο εν λόγω νεαρός άνδρας  ‘έφθασε στη χώρα μας με τους άλλους επιθεωρητές προ ολίγων ημερών, αεροπορικώς στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πριν έρθει στη χώρα έκανε δυο τεστ για κορωνοϊό τα οποία υπήρξαν αρνητικά ωστόσο θετικό βγήκε το τεστ που έκανε στο αεροδρόμιο το αποτέλεσμα του οποίου έγινε γνωστό μια ημέρα μετά.

Είναι ασυμπτωματικός ενώ  διέμενε μια βραδιά σε ξενοδοχείο της περιοχής και συνολικά ήρθε σε επαφή με εννέα άτομα, πέντε του πληρώματος και τέσσερις εργαζόμενους σε ξενοδοχείο. Έγιναν οι ιχνηλατήσεις και ελήφθησαν δείγματα από όλα τα άτομα τα οποία δεν παρουσιάζουν προς το παρόν συμπτώματα.

Τα εννέα αυτά άτομα θα παραμείνουν σε καραντίνα-στα σπίτια τους και στο Discoverer India αντίστοιχα-  όπως και  το άτομο που νοσεί ενώ όλο  το πλήρωμα-περί τα 60 άτομα- θα παραμείνει για επτά ημέρες στο πλωτό γεωτρύπανο.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις