Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αρχ. Ολυμπία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες Κοινότητες

Αρχ. Ολυμπία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγ...

Μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με το υπ’ αρ. 5382/24-07-2020 έγγραφό του, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Κοινότητες Ηράκλειας, Πουρναρίου, Πελοπίου, Καυκωνίας, Χελιδονίου, Κρυονερίου και Νεράιδας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Η απόφαση καθορίζει την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις παραπάνω περιοχές στις 24-7-2020. Η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου 2021. Με την κήρυξη των προαναφερόμενων Κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα καταγράψει τις ζημιές τις οποίες υπέστη το αγροτικό και το δημοτικό δίκτυο και οι άλλες υποδομές των πληγεισών Κοινοτήτων, ώστε να αποκατασταθούν με σχετικές χρηματοδοτήσεις. Για τον σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή, θα έχει στενή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων.

Όσον αφορά ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι στο φυτικό κεφάλαιό τους, ήδη ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στρατάκο, προκειμένου να διασφαλίσει τυχόν έκτακτες ενισχύσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις