Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το ΜέΡΑ25 αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο

Το ΜέΡΑ25 αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο

Με την ευκαιρία της ανοιχτής συνάντησης μνήμης και αποχαιρετισμού που οργάνωσε η οικογένειά του

Το ΜέΡΑ 25 αποχαιρετά τον Μανώλη Γλέζο, με την ευκαιρία της ανοιχτής συνάντησης μνήμης και αποχαιρετισμού που οργάνωσε η οικογένειά του στο Α΄νεκροταφείο. Ο Μανώλης Γλέζος πέθανε πριν από τρείς μήνες, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων που επικρατούσαν τότε λόγω της πανδημίας, στην κηδεία του ήταν μόνο το στενό οικογενειακό του περιβάλλον.

Στην ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25 τονίζει, ότι «σήμερα αποχαιρετάμε τον Μανώλη των αγώνων, τον Μανώλη των διεκδικήσεων, τον Μανώλη Γλέζο που δεν δίστασε να τα βάλει με το κτήνος του ναζισμού και του φασισμού. Τον Πρώτο Παρτιζάνο της Ευρώπης που δεν λύγισε ούτε στην κατοχή, ούτε στις φυλακές, ούτε στην καταστολή των μνημονιακών χρόνων».

Το ΜέΡΑ25 αποχαιρετά «έναν αυθεντικό αγωνιστή της Αριστεράς, έναν άνθρωπο που μέχρι την τελευταία στιγμή με αυταπάρνηση πάλευε για το δίκιο των λαών, το δίκιο των ανθρώπων που αξιώνουν έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων τους. Τίποτα λιγότερο δεν θα αρκούσε στον Μανώλη Γλέζο, που ποτέ δεν συμβιβάστηκε στο διάβα του ηρωικού του βίου». Επισημαίνει επίσης, ότι ο Μανώλης Γλέζος, από την εποχή της Αντίστασης στην κατοχή, μέχρι τους αγώνες του έναντι των μνημονίων στη σύγχρονη χρεοδουλοπαροικία, υπήρξε το σύμβολο του πιο ανιδιοτελούς και ηρωικού αγώνα. Ενός αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και αδικίας, ενάντια στη φτώχεια, τον ζυγό και την υποδούλωση.

Καταλήγοντας, το ΜέΡΑ25 αναφέρει, ότι «σήμερα δεν τιμούμε απλώς έναν άνθρωπο, τιμούμε ένα σύμβολο αντίστασης που δεν ξέχασε ποτέ να κοιτάει ψηλά, εκεί από όπου πλέον μαζί με τα υψηλά ιδανικά του θα συνεχίζει να εμπνέει και να συντροφεύει τους αγώνες μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις