Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Podium #1: Επιχείρηση "Ρίξτε τα αγάλματα"

Podium #1: Επιχείρηση "Ρίξτε τα αγά...
Κωνσταντίνος Μαρκέτος

Ο Κωνσταντίνος Μαρκέτος εμπνέεται στο πρώτο του επεισόδιο από τον Ελπήνορα του Σεφέρη

Η πρώτη εκπομπή του Podium, όπως και αυτή του Cicada, έχει κατέβει από τη Spotify και δεν είναι διαθέσιμη για ακρόαση. Η εξήγηση που έδωσε η εταιρία, ήταν πως προσπαθήσαμε να προωθήσουμε από την ενότητα των Podcasts, μουσικά κομμάτια και δεν τα χρησιμοποιήσαμε απλά ως υπόκρουση. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά όταν έχεις διαφωνία με μια πολυεθνική, δίκιο έχει... εξ ορισμού η πολυεθνική. 

Podcast. Μία λέξη που...ακούγεται έντονα. Μια ακόμη υπηρεσία on demand πληροφορίας/ψυχαγωγίας, που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια. Ηχητικό ντοκιμαντέρ, ραδιόφωνο του 21ου αιώνα, συντροφιά στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, ό,τι χαρακτηρισμό και να αποδώσεις μάλλον έχεις δίκιο. 

Μέσω αυτής της εκπομπής φιλοδοξούμε να δώσουμε βήμα στα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα της εποχής μας. Να συζητήσουμε για τα κινήματα ενός κόσμου, που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση και αναβρασμό. Να συνδέσουμε διαφορετικές γεωπολιτικές περιοχές, ιστορικές περιόδους, κοινωνικές - πολιτικές ομάδες, με κοινά πολιτικά προτάγματα. Κυρίως φιλοδοξούμε να γίνουμε η παρέα σας και να ανοίξουμε μαζί ένα νέο παράθυρο προβληματισμού.

Στην πρώτη εκπομπή του Podium, εμπνεόμαστε από τον Ελπήνορα του Σεφέρη και θυμόμαστε: πως τ’ αγάλματα λυγίζουν κάποτε σαν το καλάμι, ανάμεσα σε ζωντανούς καρπούς. 

Συζητάμε για την Μεγάλη Βρετανία του Κόλστον, την αποικιοκρατία του Κολόμβου και του βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδου του Β’ για τη Χιροσίμα,το Ναγκασάκι και...τουλάχιστον έναν φασίστα. Εξετάζουμε, πώς μπορεί μία ακόμη, δολοφονία μαύρου συνανθρώπου μας, να αλλάζει το κυρίαρχο status quo και στο διάβα των διαδηλώσεων να γκρεμίζονται αγάλματα μίσους και ρατσισμού. Συζητάμε δηλαδή, για το κίνημα blacklivesmatter και το πώς αυτό μας επανασυστήνει την ιστορία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις