Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπιτσαξής για διαιτησία: "Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά"

Μπιτσαξής για διαιτησία: "Όπου υπάρ...

Το ποδόσφαιρο νοσεί χρόνια. Δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων"

"Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά". Με αυτό το χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, τα όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη διαιτησία, μιλώντας στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6.

"H ελληνική Πολιτεία, όσο κι αν υπάρχει πίεση, λειτουργεί με συγκεκριμένους συντεταγμένους μηχανισμούς", πρόσθεσε ο κ.Μπιτσαξής.

"Αν συζητούμε το θέμα της διαιτησίας, υπό τη μορφή με την οποία εμφανίζεται στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες, συνιστά εγκληματική ενέργεια που επιφέρει ποινική δίωξη και όχι αθλητική. Κάτι που έχει γίνει, απ’ ό,τι πληροφορούμαι".

Οσον αφορά στις λύσεις που πρέπει να δοθούν, ο κ.Μπιτσαξής υπογράμμισε: "Ολοι δεσμεύονται από κάποιο δίκαιο. Ολοι οι χώροι που ασκούν μια δημόσια λειτουργία, διέπονται από έναν κώδικα δεοντολογίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στους διαιτητές. Μπορεί ένας δικαστής να έχει φιλία ή έχθρα με έναν διάδικο, αλλά αν συμβαίνει αυτό οφείλει να ζητήσει αυτοεξαίρεση. Η εντοπιότητα και η οπαδική προτίμηση πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο κανόνων και να σημαίνει την αυτόματη εξαίρεση του διαιτητή από τη διαδικασία. Αν υπάρχει συστηματική προσπάθεια επηρεασμού διαιτητών είναι ένα θέμα που πρέπει να διερευνηθεί με σαφήνεια από την πολιτική δικαιοσύνη. Ποινική κατάληξη για τα όσα ακούστηκαν επί Θωμά δεν υπήρξε. Θεσμική όμως υπήρξε. Στην Ελλάδα υπάρχουν σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα παραβατικές συμπεριφορές, ακόμα και εγκληματικές. Πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο που νοσεί χρόνια. Δεν ζούμε σε μια κοινωνία αγγέλων. Το θέμα είναι πως παρεμβαίνει κάποιος σε αυτές τις συμπεριφορές. Ο αχός της κοινής γνώμης μας ζητάει να κάνουμε άλματα, κάτι που είναι αδύνατο. Αν έφταιγε μόνο ο Μπιτσαξής θα είχαν διορθωθεί όλα αμέσως».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports