Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΗΜΕΡΕΣ 59η έως 90η με καρκίνο: Περιμένοντας να μπω χειρουργείο

ΗΜΕΡΕΣ 59η έως 90η με καρκίνο: Περιμένον...
Νασόπουλος Νάσος

Από 7 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώσαμε χθες Τρίτη 6 Αυγούστου, τον κύκλο με τις είκοσι-δύο ακτινοβολίες και τις πέντε χημειοθεραπείες και τώρα περιμένουμε για να κάνουμε την αξονική τομογραφία που θα δείξει αν οι θεραπείες απέδωσαν, αν δηλαδή οι όγκοι περιορίστηκαν και μπορούν να χειρουργηθούν.

Πρέπει όμως να περάσουν δεκαπέντε ημέρες από την τελευταία θεραπεία, για να γίνει αξονική.

Κλείνουμε ραντεβού στο Ακτινολογικό του Νοσοκομείου του Ρίου για τις 22 Αυγούστου και περιμένουμε.

Στις 9 του μήνα μετακομίζουμε στο σπίτι που μένουμε τώρα. Είναι της (συζύγου μου) Νεκταρίας, τού κάναμε μια γρήγορη ανακαίνιση και μετακομίσαμε εδώ, από το κέντρο της Πάτρας που μέναμε.

Η ιδέα να μετακομίσουμε ήταν της Νεκταρίας, όταν διαγνώστηκα με καρκίνο, με το σκεπτικό να πάμε σε ένα σπίτι με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης καθώς βρίσκεται εκτός κέντρου, σε μια ωραία περιοχή, με πιο καθαρή ατμόσφαιρα από το κέντρο, περισσότερη ησυχία και εξαιρετική θέα προς τον Πατραϊκό Κόλπο.

Όσο διάστημα τρέχαμε για τις θεραπείες η Νεκταρία είχε και την ανακαίνιση που κράτησε περίπου ενάμιση μήνα.

Και τώρα, στις 9 Αυγούστου να 'μαστε στο νέο σπίτι

Κάθε αλλαγή προς το καλύτερο είναι αναζωογονητική. Έτσι κι αυτή.

Και μόνο που βγαίνω στο μπαλκόνι και χαζεύω τη θέα προς τον Πατραϊκό είναι εξαιρετικό.

Άσε εκείνο το πρωινό ξύπνημα ακούγοντας το κελάϊδισμα των πουλιών.

Και μην νομίζετε ότι είναι μακριά από το κέντρο. Μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο. Κοντά στο πρώην 409, στον Προφήτη Ηλία, για όσους γνωρίζετε από Πάτρα.

Η μετακόμιση και η τακτοποίηση στο νέο σπίτι, βοηθάει να περάσουν οι ημέρες χωρίς να το καταλάβουμε.

Νιώθω καλά, αν εξαιρέσουμε το έγκαυμα στον οισοφάγο και κάποιες ημέρες την ατονία που «κληρονόμησα» από τις χημειοθεραπείες.

Φτάνουμε στην Πέμπτη 22 Αυγούστου και πάμε στο Νοσοκομείο του Ρίου για την αξονική. Την επιβλέπει η φίλη γιατρός Μαρία Κυριακοπούλου η οποία αμέσως μας λέει ότι βλέπει τους όγκους περιορισμένους.

Να ένα καλό νέο…

Την επομένη, Παρασκευή 23 Αυγούστου τηλεφωνώ στον χειρουργό κ. Κοσμά Ηλιάδη για να κλείσουμε ραντεβού και να προγραμματίσουμε το χειρουργείο.

Μού κλείνει ραντεβού για την Πέμπτη 28 Αυγούστου.

Πλέον οι ημέρες περνάνε με τη σκέψη καρφωμένη στη συνάντηση με τον κ. Ηλιάδη και την εγχείρηση.

Θεωρούμε την εγχείρηση το καθοριστικό βήμα για να απαλλαγώ πλήρως από τον καρκίνο. Όπως θα αποδειχθεί αργότερα, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, αλλά εκείνη την ώρα αυτό πιστεύουμε.

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι, είμαστε στο «Υγεία» στο γραφείο του κ. Ηλιάδη.

Βλέπει την αξονική, εκτιμά κι αυτός ότι οι ακτινοβολίες πήγαν καλά κι έπιασαν το στόχο τους, οπότε μπορώ να προχωρήσω για την  εγχείριση. Ανακούφιση…

Μου ορίζει τον οδικό χάρτη, υποδεικνύοντας μου να κάνω ένα PET SCAN και εξετάσεις προεγχειρητικού ελέγχου και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου να είμαι στο «Υγεία» για να κάνω την εγχείριση.

Έτσι και κάνουμε.

Και επειδή είναι εύλογο το ερώτημα «γιατί στο Υγεία και όχι σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο», δεν θα το αφήσω χωρίς απάντηση.

Παρότι είμαι φανατικός υποστηρικτής του δημοσίου συστήματος υγείας (στο Νοσοκομείο του Ρίου έκανα το 2010 την εγχείριση όταν διαγνώστηκα με καρκίνο του προστάτη, αν και  αρκετοί γνωστοί μού έλεγαν και τότε να προτιμήσω ιδιωτικό νοσοκομείο) όλοι οι φίλοι και γνωστοί γιατροί μού επεσήμαιναν πόσο δύσκολη ήταν η εγχείριση και μου υποδείκνυαν ως γιατρό με μεγάλη εμπειρία ειδικά για τον καθαρισμό των λεμφαδένων τον κ. Ηλιάδη, που εκεί χειρουργούσε, στον όμιλο του «Υγεία».

Οπότε, θα έλεγα ότι η επιλογή ήταν μονόδρομος.

Δεν μιλάμε για μια απλή επέμβαση ρουτίνας, αλλά για επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθούν όγκοι από τον πνεύμονα και τους λεμφαδένες του μεσοθωρακίου. Μια επέμβαση στην οποία χιλιοστά να φύγει το χέρι του χειρουργού, σε οδηγεί στο θάνατο, όπως θα μάθει η Νεκταρία μόλις τελειώσει το χειρουργείο.

Σε αυτό το e-mail [email protected] στείλτε μου τα μηνύματά σας, ή το τηλέφωνό σας (αν θέλετε να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά) και να είστε σίγουροι ότι η δύναμη που θα δώσει ο ένας στον άλλον θα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στη μάχη που δίνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΜΕΡΕΣ 28η-58η με καρκίνο: Αρχίζω ακτινοβολίες και χημειοθεραπείες 

Δείτε όλο το Ημερολόγιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Το ημερολόγιο