Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα "ήττα" Πελετίδη: Πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης για συμμετοχή στον Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος

Νέα "ήττα" Πελετίδη: Πέρασε η ...

Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας

Με 25 έναντι 19 και ένα λευκό υπερψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής Αντιπολίτευσης για σύσταση Διαδημοτικού Φορέα Διαχείρησης του φράγματος Πείρου-Παραπείρου με την συμμετοχή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Κράτους. 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, για την κοινή πρόταση των παρατάξεων, αναφέρονται τα εξής: 

"Απο τα 3.660.000 ευρώ για την ΔΕΗ, που έχει κόστος η ΔΕΥΑΠ, τα 3.000.000 είναι για τις Γεωτρήσεις, αυτά θα τα γλυτώσουν αμέσως οι πατρινοί μόλις λειτουργήσει το φράγμα. Τα υπόλοιπα 240.000 είναι για αντλιοστάσια αποχέτευσης και τα 400.000 για εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και πόσιμου νερού. Είναι ευρωπαϊκός όρος για την λειτουργία του φράγματος, να πάψουν οι γεωτρήσεις και να παραμείνουν ως εφεδρικές.

Το συνολικό κόστος λειτουργίας και συντήρησης του φράγματος είναι συνολικά 2 εκ ευρώ. Δείτε την δημοσιευμένη μελέτη του πανεπιστημίου Πάτρας τμήμα υδραυλικής μηχανικής.

Η ΒΙΠΕ θα πληρώνει απο 500.000 μέχρι 1 εκ ευρώ για το νερό που θα προμηθεύεται!

Διεκδικούμε 1 εκ ευρώ απο κρατικές επιχορηγήσεις και ενισχύσεις για την συντήρηση.

Ο διαδημοτικός φορέας ακόμη και αν εισπράττει λογιστικά ποσά για το νερό, που θα το δίνει σε χαμηλότατες τιμές, θα τα επιστρέφει αμέσως ως πλεονάσματα στους Δήμους, ανάλογα με τα κυβικά που προμηθεύτηκαν. Επομένως το νερό θα διατίθεται φθηνότερο και με επάρκεια.

Με την απόφαση μας, εναρμονιστήκαμε με τους Δήμους Δυτικής Αχαϊας και Ερυμάνθου και αποτρέψαμε τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης του φράγματος μέσω ΣΔΙΤ η απευθείας σε ιδιώτη.

Τα προκυρησσόμενα έργα για τα δίκτυα νερού σε Ερύμανθο και Δυτική Αχαϊα ύψους 11,5 εκ ευρώ είναι προαποφασισμένα απο καιρό.
Προστατεύσαμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα των Δημοτών." 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις