Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συντετριμμένοι οι Πατρινοί για τον θάνατο του Μιχάλη Βασιλάκη

Συντετριμμένοι οι Πατρινοί για τον θάνατ...

Τον αποχαιρετούν με μηνύματα στο Facebook

Τη θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου του γραμματέα του ΕΑΜ Μιχάλη Βασιλάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Σύντροφοι, φίλοι και άνθρωποι που τον γνώρισαν όλοι κάνουν λόγο για έναν ανιδιοτελή άνθρωπο, ο οποίος έμεινε πιστός στα πιστεύω του μέχρι την τελευταία ώρα.

Το Facebook κατακλύστηκε από μηνύματα γνωστών Πατρινών οι οποίοι αποχαιρετούν τον Μιχάλη Βασιλάκη:

Ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, αποχαιρέτησε τον Μιχάλη Βασιλάκη με τα εξής: «καλά περπάτησες Μιχάλη Βασιλάκη... στο καλό...!!»

Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γρηγόρης έγραψε:

Καλό ταξίδι σύντροφε Μιχάλη!... Ελάχιστος φόρος τιμής σε ένα μεγάλο αγωνιστή της εποχής μας, που θέλησε και πάλεψε όσο μπορούσε, να αλλάξει την ελληνική κοινωνία...Ανιδιοτελής μέχρις μυελού οστών, «ξεροκέφαλος» σαν κομμουνιστής, αταλάντευτος έως το τέλος....».

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δήμαρχος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος έγραψε:

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βασιλάκης ένας ανιδιοτελής αγωνιστής της Αριστεράς. Κράτησε ψηλά τη σημαία της κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλη του τη ζωή, ασυμβίβαστος με καθαρή μαρξιστική σκέψη και ανάλυση και αποτελούσε τον καθοδηγητή μας.

Αγωνιστής αγονάτιστος παρέμεινες, αλλά βιάστηκες να πας να συναντήσεις το Νίκο Τεμπονέρα τον άλλο σύντροφο, τον άλλο αγονάτιστο Αγωνιστή που δολοφονήθηκε από το μαύρο χέρι των φασιστικών κύκλων της δεξιάς. Τη σημαία των οραμάτων και των αξιών που υπηρετήσατε και θυσιαστήκατε, θα συνεχίσουμε εμείς η Ουρανία, η Μαρία και όλοι οι σύντροφοί σου να την κρατάμε ψηλά. Το όνομά σου θα παραμείνει για πάντα χαραγμένο στο πανό του εργατικού και λαϊκού κινήματος!!!!!»

Η πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας Σταυρούλα Νικολάου έγραψε:

«Ένας Ακέραιος Άνθρωπος και Ανιδιοτελής Αγωνιστής της Αριστεράς.

Έφυγε σήμερα και πήρε μαζί του και τον Νίκο Τεμπονέρα ...

Ποιά φωνή........ποιά πολιτική παρουσία.........

Θα Σε Θυμάμαι πάντα με Πολιτικό Θαυμασμό, Σεβασμό και Αγάπη»

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Περικλής Βασιλόπουλος έγραψε:

«Σύντροφε Μιχάλη θα λείψει το ήθος σου η εντιμότητα σου η ανιδιοτέλεια και η μαχητικότητα που υπερασπιζόσουνα τις ιδέες σου. Καλό σου ταξίδι!»

Ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Δημήτρης Σπηλιωτόπουλος έγραψε:

«Είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον γείτονα μου ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ αφού τα σπίτια μας τα χωρίζει ένας απλός φράχτης.... Η ζωή του και η προσωπικότητα του ένα φωτεινό αστέρι που θα μας καθοδηγεί για τις αξίες της ζωής. Διαφωνούσα πολιτικά μαζί του αλλά ήταν πάντα δάσκαλος στις αξίες το δίδαξε με τον σεμνό τρόπο της ζωής του. Να αισθάνονται τυχεροί όσοι τον γνώρισαν. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.»

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κάππος έγραψε για τον Μιχάλη Βασιλάκη:

«Τον γνώρισα πρώτη φορά το 1987 σε ένα καρναβάλι στην Πάτρα χωρίς να ξέρω ποιος είναι. ήμουνα μικρός. είχα πάει για να δούμε ένα ψηλό τύπο που είχε πάει στην Πάτρα για να λύσει προβλήματα. Ο Μιχάλης ήταν μέρος του προβλήματος. Μετά το 89 τον βλέπαμε στα κλεφτά κάπου κάπου.

Φίλος και φίλος κάποιων μεγάλων και δυνατών. Αυτά.»

Ο δημοσιογράφος και σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων Στάθης Κεραμιδάς έγραψε:

 «Υποκλίνομαι με απέραντο σεβασμό στον ανιδιοτελή αγωνιστή της Αριστεράς, Μιχάλη Βασιλάκη. Καλό ταξίδι, φίλε μου!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις