Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση στο Δικηγορικό Σύλλογο παρουσία του Προέδρου του Αρείου Πάγου Ι. Τσαλαγανίδη

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση στο Δικηγορι...

Ο κ. Τσαλαγανίδης επισκέφθηκε νωρίτερα και το Δικαστικό Μέγαρο

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας στην οδό Φιλοποίμενος παρέστη σε εκδήλωση στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 14/2/2020, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο οποίος ήρθε στην Αχαική πρωτεύουσα μετά από σχετική πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου και της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών «Κωστής Στεφανόπουλος», και εισηγητές ήσαν, ο Αθανάσιος Ζούπας, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου, εποπτεύων Εισαγγελίας Διαφθοράς, ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο Γεώργιος Μπισμπίκης, Εισαγγελέας Εφετών Πατρών και ο Αντώνιος Αλαπάντας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πατρών. Θεματικό επίκεντρο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης ήσαν ζητήματα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, που ανακύπτουν, μετά τη θέση σε ισχύ, του νέου Ποινικού Κώδικα. Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Αθανάσιος Ζούπας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί νωρίτερα το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, όπου και ενημερώθηκε για ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης, λειτουργικά προβλήματα και άλλα υπηρεσιακά θέματα.

Αυτό που μεταξύ άλλων επισημάνθηκε στον κ. Τσαλαγανίδη είναι ο φόρτος εργασίας τόσο στο Εφετείο όσο και στο Πρωτοδικείο της Πάτρας.

Στο Εφετείο της Πάτρας υπηρετούν 20 συνολικά δικαστικοί λειτουργοί & οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες ωστόσο οι υποθέσεις φτάνουν για να εκδικαστούν είναι πολλές, εξαιτίας της μεγάλης γεωγραφικής & πληθυσμιακής κάλυψης του Εφετείου Πατρών.

Επίσης στο Πρωτοδικείο της Πάτρας όπως ανέφερε & η εφημερίδα Πελοπόννησος, οι οργανικές θέσεις των δικαστών είναι 20 και υπηρετούν και έξι πρόεδροι Πρωτοδικών. Ωστόσο, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πατρών έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για αύξηση των οργανικών θέσεων ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Δεν λείπουν και τα κτιριολογικά προβλήματα, με πιο σοβαρό, τις ασφυκτικές συνθήκες στέγασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου.

Παρών ανάμεσα στο κοινό της εκδήλωσης ήταν και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης.

Οι φωτ. είναι του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις