Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κοροναϊός: 427 οι νεκροί! Συνέλαβαν 36χρονη που έκρυψε ότι ήρθε σε επαφή με ασθενή

Κοροναϊός: 427 οι νεκροί! Συνέλαβαν 36χρ...

Πάνω από 20.000 κρούσματα

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο ασθενούς που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός TVB σήμερα. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που καταγράφεται εξαιτίας του 2019-nCoV εκτός της ηπειρωτικής Κίνας. Σύμφωνα με τις αρχές, ο ασθενής που υπέκυψε, 39 ετών, αντιμετώπιζε επίσης υποκείμενη πάθηση. Στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ έχουν επιβεβαιωθεί 15 κρούσματα, ανάμεσά τους και ένα στο οποίο πιστεύεται ότι ο ιός μεταδόθηκε σε αυτήν.

Ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του κοροναϊού είναι πλέον 427, αν προστεθούν τα θύματα στο Χονγκ Κονγκ και στις Φιλιππίνες στα 425 που θρηνεί η Κίνα. Πάνω από 3.700 άνθρωποι σε καραντίνα σε κρουαζιερόπλοιο ανοικτά της Ιαπωνίας

 

Το Πεκίνο θα επιτρέψει την είσοδο σε Αμερικανούς ειδικούς

Το Πεκίνο συμφώνησε να επιτρέψει σε Αμερικανούς ειδικούς στον χώρο της υγείας να εισέλθουν στην Κίνα, στο πλαίσιο της βοήθειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, καθώς ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται.

Δύο πόλεις της Κίνας, μακριά από το επίκεντρο της επιδημίας, θέτουν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα

Δύο μεγάλες πόλεις στην ανατολική Κίνα, πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσαν μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των κατοίκων τους προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Οι δημοτικές αρχές της Ταϊζού και τρεις περιοχές της πόλης Χανγκζού (περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σανγκάης) επιτρέπουν μόνο σε ένα άτομο ανά νοικοκυριό να βγαίνει από το σπίτι κάθε δύο ημέρες για να κάνει ψώνια.Συνολικά οι περιορισμοί αφορούν εννέα εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ταϊζού ανακοίνωσε επίσης ότι αναστέλλει από σήμερα 95 δρομολόγια τρένων προς την πόλη.

Εξάλλου οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δεν θα μπορούν πλέον να τα ενοικιάζουν σε ανθρώπους που προέρχονται «από περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία, όπως η επαρχία Χουμπέι», επίκεντρο της επιδημίας, εκτός κι αν δεν έχουν μεταβεί σε αυτές πρόσφατα, ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης. Εξάλλου όλα τα συγκροτήματα κατοικιών θα διατηρήσουν ανοικτή μόνο μία είσοδο για τους πεζούς και όλοι όσοι περνούν από αυτή θα πρέπει να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους.

Παράλληλα στην Χανγκζού, έδρα του εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Alibaba και πρωτεύουσα της πλούσια επαρχίας Ζεζιάνγκ, είναι υποχρεωτικό οι πολίτες να φορούν μάσκα και να περνούν από ελέγχους ταυτότητας και θερμοκρασίας. Στη Ζεζιάνγκ έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 829 κρούσματα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 425 ανθρώπων στην ηπειρωτική Κίνα.

Νέα κρούσματα σε Μαλαισία και Βιετνάμ. Αρνητικοί στον ιό 239 Αυστραλοί που είναι σε καραντίνα στο νησί των Χριστουγέννων 

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού σε πολίτη της χώρας, ανεβάζοντας την συνολικό αριθμό των ασθενών στους 10. Ένας 41χρονος πολίτης Μαλαισίας ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη έπειτα από συνάντηση που είχε τον προηγούμενο μήνα με συναδέλφους του στην Κίνα, ανάμεσά τους και ένας από την Ουχάν, την πόλη που είναι στο επίκεντρο της επιδημίας, Εμφάνισε συμπτώματα στις 29 Ιανουαρίου, σχεδόν μία εβδομάδα αφού επέστρεψε στη Μαλαισία. Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ντουλκεφλάι Άχμαντ δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαίωσαν ότι ο 41χρονος,μ όπως και ένας 63χρονος άνδρας από την Ουχάν που βρισκόταν υπό παρακολούθηση, έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Στην Αυστραλία συνολικά 239 Αυστραλοί που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν θεωρείται ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, με εξαίρεση δύο που υπάρχουν «πολύ μικρές» πιθανότητες να έχουν μολυνθεί, δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ. Οι 241 Αυστραλοί που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν θα παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες στο νησί των Χριστουγέννων, στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της Αυστραλίας.

Το Βιετνάμ επιβεβαίωσε σήμερα ένα επιπλέον κρούσμα του νέου κοροναϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα σε εννέα. Εξάλλου οι αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα 950 Βιετναμέζους που επέστρεψαν από την Κίνα. Όλοι τους θα παραμείνουν στην απομόνωση σε δύο στρατόπεδα έξω από το Ανόι επί τουλάχιστον 14 ημέρες. Η κυβέρνηση του Βιετνάμ είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα ότι το διασυνοριακό εμπόριο με την Κίνα «δεν ενθαρρύνεται», ενώ την Κυριακή επεσήμανε ότι θα απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από και προς την Κίνα.

 Βέλγος που επαναπαρίστηκε από την Ουχάν της Κίνας βρέθηκε θετικός στον ιό

Ένας Βέλγος από τους εννέα που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν της Κίνας την Κυριακή βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό, ανακοίνωσε σήμερα η υγειονομική υπηρεσία της χώρας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εννεά επαναπατρισθέντες υποβλήθηκαν σε μια σειρά εξετάσεων σε στρατιωτικό νοσοκομείο των Βρυξελλών. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ταυτότητα του ατόμου που βρέθηκε θετικό στον νέο κοροναϊό, όμως η υπηρεσία επεσήμανε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και προς το παρόν δεν εμφανίζει συμπτώματα.

Ακόμη ένα άτομο από τη Δανία, που δεν κατάφερε να επιστρέψει στην πατρίδα του την Κυριακή και παρέμεινε στο Βέλγιο, βρέθηκε αρνητικό στον νέο κοροναϊό. Σήμερα η τελευταία πτήση της United Airlines από την Κίνα προς τις ΗΠΑ, λόγω κοροναϊού

 

Άρχισε η μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο της Ουχάν που κατασκευάστηκε σε 10 ημέρες

Το νέο νοσοκομείο 1.000 κλινών που κατασκευάστηκε σε 10 μέρες στην Ουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο κέντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού στην Κίνα, άρχισε σήμερα να υποδέχεται ασθενείς από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της κινεζικής πόλης που αντιμετωπίζουν μεγάλο συνωστισμό, μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης. Από τις 24 Ιανουαρίου, η Κίνα έβαλε στοίχημα την ανέγερση αυτού του νοσοκομείου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με κάμερες να καλύπτουν σχεδόν συνέχεια την εργασία χιλιάδων εργατών με γερανούς και εκσκαφείς στο εργοτάξιο.

Το νοσοκομείο αυτό, το οποίο τέθηκε υπό τον έλεγχο του στρατού, ονομάστηκε "Χουοσεσάν" και είναι ένα από τα δύο νοσοκομεία που φτιάχνονται στην πόλη για να αμβλύνουν την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης αυτής των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη συρροή ασθενών. Ομάδα 50 ασθενών μεταφέρθηκε σήμερα στις νέες εγκαταστάσεις των 34.000 τμ, που είναι ανάλογα εξοπλισμένες και διαθέτουν δίκτυο 5G, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Βίντεο του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV δείχνει τους ασθενείς να κατεβαίνουν από τα ασθενοφόρα και να κάθονται σε καροτσάκια ή να μεταφέρονται σε φορεία με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού που φοράει μπλε προστατευτικές στολές.

Το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα ιογενούς πνευμονίας, που αποδείχθηκε πιο θανατηφόρο στην ηπειρωτική Κίνα από το SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), έχει ήδη προκαλέσει 425 θανάτους στην χώρα, τους περισσότερους από τους οποίους στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου κατέστη δυνατή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χάρη σε έναν στρατό από εργάτες που δούλευαν νυχθημερόν.

Αφού ίσιωσαν το έδαφος, έρριξαν θεμέλια από τσιμέντο, πέρασαν τις υδραυλικές σωληνώσεις και τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, εγκατέστησαν χάρη σε προκατασκευασμένα υλικά περισσότερα από 400 δωμάτια, εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα και τουαλέτες.

Το όνομα Χουοσεσάν σημαίνει "όρος του Θεού της Φωτιάς", ένας χαρακτήρας της ταοϊκής μυθολογίας που μπορεί να διώχνει τους ιούς και τις λοιμώξεις χτυπώντας το σώμα χάρη στην θερμότητα που απελευθερώνει.

Το νοσοκομείο τέθηκε την Κυριακή υπό την διοίκηση του στρατού. Εκεί εργάζεται μια στρατιωτική ιατρική ομάδα 1.400 ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους μετείχαν στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του SARS και του Έμπολα.

Ένα δεύτερο νοσοκομείο ανεγείρεται τώρα στην Ουχάν, το οποίο θα ονομάζεται Λεϊσενσάν (όρος του Θεού του Κεραυνού) και το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Αυτό αναμένεται να έχει 1.600 κλίνες, δηλαδή 300 περισσότερες από αυτό που προβλεπόταν αρχικά.

Οι αρχές συνέλαβαν 36χρονη διότι απέκρυψε πως είχε έλθει σε επαφή με ασθενή

Η αστυνομία της Κίνας συνέλαβε μια γυναίκα διότι «απέκρυψε εσκεμμένα» ότι είχε έλθει σε επαφή με κάποιον από περιοχή που πλήττεται από τον νέο κοροναϊό και την κατηγορεί πως έθεσε σε κίνδυνο τις προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας, μετέδωσε το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.Οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλλει σαρωτικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του ιού. Έχουν πρακτικά θέσει σε καραντίνα ολόκληρη την επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο, και απαιτούν όποιος την επισκέφθηκε να τίθεται σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Ο αριθμός των νεκρών στην ηπειρωτική Κίνα έχει αυξηθεί σε 425 νεκρούς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 20.000, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα. Η γυναίκα που τέθηκε υπό κράτηση, 36 ετών - οι αρχές δημοσιοποίησαν μόνο το επώνυμό της, Λιου -έβλαψε τις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου με τον τρόπο που ενήργησε και οι αρχές του δήμου της Τιαντζίν την έθεσαν υπό «διοικητική κράτηση». Το Νέα Κίνα δεν διευκρίνισε ως πότε θα παραμείνει υπό κράτηση. Οι αρχές έχουν απειλήσει ότι θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο και προσκόπτει τις προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας. Δικαστήριο στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει διαμηνύσει πως όποιος μεταδίδει εσκεμμένα τον κοροναϊό θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις