Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Όχι στην εκτροπή του Αχελώου

Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας: Όχι σ...

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης

Στην ανακοίνωση της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τις εξελίξεις στην εκτροπή του Αχελώου αναφέρεται:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αγνοώντας τις απανωτές ήττες  των εμπνευστών της εκτροπής του Αχελώου και των φραγμάτων Μεσοχώρας και Συκιάς από τα αρμόδια δικαστήρια, επανέρχεται σε ένα έργο Βαβυλωνία, κόντρα στη λογική.

Έχει χυθεί πολλή μελάνη για τη διατύπωση των επιχειρημάτων που αποδεικνύουν ότι ο Αχελώος όπως και κάθε ποτάμι έχουν επιλέξει τη διαδρομή τους με βάση τους φυσικούς κανόνες που διαμορφώνουν οι τόποι και τα ανάγλυφά τους.

Έχουν διατυπωθεί αδιάσειστα επιχειρήματα για την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκληθεί στα μέρη που διαρρέει  σήμερα ο Αχελώος από την εκτροπή του προς το Θεσσαλικό κάμπο και από τη λειτουργία των δύο επιπλέον φραγμάτων που προβλέπει το σχέδιο που θέλουν να υλοποιήσουν κυβέρνηση και ιδιωτικά συμφέροντα.

Ας σημειωθεί ότι ο Αχελώος είναι ήδη επιβαρυμένος με τρία μεγάλα φράγματα (Κρεμαστά, Καστράκι και Στράτος) και ένα μικρότερο στο Αυλάκι, καθώς και με το φράγμα του Ταυρωπού που είναι βασικός παραπόταμός του και οι συνέπειες είναι γνωστές με την υποχώρηση του Δέλτα του και την αλμύρωση των εδαφών στην περιοχή.

Δυστυχώς, σε μια εποχή που το περιβάλλον πλήττεται και κινδυνεύει και η κλιματική αλλαγή  απαιτεί σωφροσύνη στις ανθρώπινες παρεμβάσεις,   οι λογικές του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού παραδίδουν τα πάντα σε αυτούς  που βάζουν το επιχειρηματικό κέρδος πάνω από τη φύση, πάνω από τα δημόσια αγαθά όπως είναι το νερό, πάνω από τις κοινωνίες και τις επόμενες γενιές.

Η σύσκεψη των παραγόντων στη Θεσσαλία την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020,  για την υλοποίηση του τερατώδους έργου των φραγμάτων Μεσοχώρας και Συκιάς και της εκτροπής του Αχελώου, βεβαιώνει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο για τις προθέσεις των κυβερνώντων. Βέβαια η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά έσπρωξε προς αυτή την κατεύθυνση, όπως βέβαια και οι προηγούμενες προμνημονιακές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που είχαν πρωτοστατήσει για την εκτροπή.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε σχέδιο εκτροπής του Αχελώου και λειτουργίας φραγμάτων στη Μεσοχώρα και στη Συκιά.

Καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε συλλογικότητα και κάθε φορέα κοινωνικό ή πολιτικό να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο επιχειρούμενο εγκληματικό έργο. 

Η μεγαλύτερη προσφορά για την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον θα είναι η ματαίωση αυτού του Φαραωνικού έργου.

Όχι στο βιασμό της φύσης, όχι στην καταστροφή!

Ο Αχελώος έχει επιλέξει τη διαδρομή του!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις