Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αστυνομικός διοικητής κλέβει την ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους στην Αλβανία!

Αστυνομικός διοικητής κλέβει την ανθρωπι...

Αποκαλυπτικό βιντεο

Σάλο έχει προκαλέσει το βίντεο ντοκουμέντο από την κλοπή ανθρωπιστικής βοήθειας που προοριζόταν για τους σεισμόπληκτους, στην Αλβανία. Πρωταγωνιστές του βίντεο, ο  αστυνομικός διοικητής Ασφαλείας του Διεθνούς Αεροδρομίου Ρίνας των Τιράνων και η σύζυγός του, καθηγήτρια στην Ακαδημία Άμυνας της αλβανικής πρωτεύουσας, οι οποίοι έστησαν ολόκληρη σπείρα κλοπής ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης που αφορούσαν τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Έπειτα από καταγγελία, μέσω του ερασιτεχνικού βίντεο που τους κατέγραψε να ξεφορτώνουν την λεία τους, φαίνεται πως οι δράστες για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία χρησιμοποιούσαν όχημα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αφού έγιναν αντιληπτοί οι ίδιοι και οι υπόλοιποι ένστολοι του κυκλώματος, οδηγήθηκαν για περαιτέρω εξηγήσεις στην εισαγγελία των Τιράνων.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, ανακοίνωσε, στην σημερινή πρωινή σύσκεψη της κυβέρνησης, ότι ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου ανήλθε στους 50. 41 άτομα συνεχίζουν να παραμένουν στο νοσοκομείο με διάφορα τραύματα. Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Ο Ράμα ανακοίνωσε επίσης ότι τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα στεγαστούν άμεσα σε καινούργια σπίτια ενώ κήρυξε, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και την περιφέρεια της Λέζιας βόρεια των Τιράνων.

Επίσης, άρχισαν σήμερα οι επιθεωρήσεις των ξένων κλιμακίων για την αξιολόγηση των κτιρίων που δέχτηκαν ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Πρώτα κλιμάκια είναι η 16 μελής ομάδα της Ελλάδας , καθώς και της Ιταλίας και της Γαλλίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης , μόνο στα Τίρανα επλήγησαν 1192 κατοικίες και 265 πολυκατοικίες. Σε 8 σχολεία δεν μπορεί να συνεχιστεί το μάθημα.

Στο Δυρράχιο 19 μεγάλα κτιριακά συγκροτήματα όπου στεγάζονται από 100 μέχρι 250 οικογένειες είναι ακατοίκητα.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις