Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεώρησαν τη βάση του Αράξου, για πυρηνικά - Τι διαπίστωσαν

Ρώσοι στρατιωτικοί επιθεώρησαν τη βάση τ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στις 30 Οκτωβρίου έγινε η επιθεώρηση

Το ενδιαφέρον ακόμα και της Ρωσίας τράβηξε η αεροπορική βάση του Αράξου στην Αχαΐα μετά τις πληροφορίες που θέλουν την Αμερική να σκέφτεται μετακίνηση των πυρηνικών βομβών που διατηρεί στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας. Το ενδιαφέρον αυτό μάλιστα μετατράπηκε σε αυτοψία στην αεροπορική βάση, στις 30 Οκτωβρίου, από Ρώσους ειδικούς. οι Ρώσοι επιθεωρητές επισκέφθηκαν τον στρατιωτικό χώρο και ενημερώθηκαν από την διοίκηση σχετικά με το προσωπικό όπως επίσης, τα κύρια οπλικά συστήματα και τον εξοπλισμό όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της Βιέννης, σχετικά με τα μέτρα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την ασφάλεια μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Μάλιστα για την επίσκεψη των Ρώσων αξιωματικών στη βάση του Αράξου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας είχε εκδώσει δελτίο τύπου με την υπογραφή του επικεφαλής του Εθνικού κέντρου για τη μείωση του πυρηνικού κινδύνου Sergei Ryzhkov. 

Δείτε την ενημέρωση από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

Σύμφωνα με πληροφορίες - όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου - οι ρώσοι επιθεωρητές δεν διαπίστωσαν παρουσία πυρηνικών όπλων στον Άραξο και το επόμενο διάστημα αναμένεται σχετικό δελτίο τύπου.

Η επίσκεψη διάρκειας μίας ημέρας πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2019. Οι Ρώσοι επιθεωρητές επισκέφθηκαν στρατιωτικό χώρο εν καιρό ειρήνης έλαβαν πληροφορίες από τη διοίκηση σχετικά με το προσωπικό καθώς και τα κύρια συστήματα όπλων και εξοπλισμόυ. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι Ρώσοι αξιωματικοί δεν εντόπισαν πυρηνικό πολιτικό υλικό στην αεροπορική βάση του αράξου ενώ στο παρελθόν και Έλληνες αξιωματικοί έχουν επιθεωρήσει με τη σειρά τους στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας. Ο οργανισμός για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη αποτελείται από 57 κράτη ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Ρωσία.

Το έγγραφο της Βιέννης είναι ένα πολιτικά δεσμευτικό έγγραφο που συνιστά έναν διευρυμένο κατάλογο μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ασφάλειας μεταξύ των κρατών-μελών του ΑΑΣΕ στο άρθρο 9 του εγγράφου προβλέπονται επισκέψεις αξιολογήσεων με σκοπό την επαλήθευση των αιτήσεων στοιχείων που ανταλλάσουν οι σύμβαλόμενες χώρες για τον οπλισμό που διατηρούν. Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται μετά από επισκέψεις σε ενεργές μονάδες και σχηματισμούς του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας των κρατών μελών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις