Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποχαιρέτησαν για πάντα τον Γιάννη Σπανό - "Τώρα σιωπή..."

Αποχαιρέτησαν για πάντα τον Γιάννη Σπανό...

Στο Κιάτο η κηδεία του

 

Συγγενείς, φίλοι και πολλοί καλλιτέχνες βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (02.11.2019) στο Κιάτο, όπου κηδεύτηκε ο Γιάννης Σπανός. Ο Γιάννης Σπανός, ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες, έφυγε από την ζωή στις 31 Οκτωβρίου 2019, σε ηλικία 85 ετών. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο θάνατός του οφειλόταν σε βαρύ εγκεφαλικό.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Άληστις Πρωτοψάλτη, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Γιώργος Νταλάρας, τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικά μηνύματα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από νωρίς το πρωί, στην εκκλησία κατέφθασαν στεφάνια στη μνήμη του από συνεργάτες, φίλους και ανθρώπους που τον αγαπούσαν και τον θαύμαζαν. Μεταξύ των αποστολέων βρίσκονται: Η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, η Χαρούλα Αλεξίου, η δισκογραφική εταιρία MINOS EMI, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και ο Γιώργος Κατσαρός.

Υπό το χειροκρότημα του κόσμου, η σορός μπήκε στον Ιερό Ναό, όπου τέθηκε σε προσκύνημα για μια ώρα.

 ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΕUROKINISSI

 

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας, η Πέγκυ Ζήνα με τον σύζυγό της Γιώργο Λύρα. ο Κώστας Μακεδόνας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Δήμου.

Ο Γιάννης Σπανός αγαπούσε ιδιαίτερα και την Πάτρα και μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του εδώ ήταν στις 18 Αυγούστου του 2016 στο καλοκαιρινό «Χάραμα» όπου είχε τραγουδήσει και παλιότερα. Είχε έρθει τότε, συντροφιά το πιάνο του και το ονειρικό φώς της Αυγουστιάτικης πανσέληνου και είχε παρουσιάσει όλες τις επιτυχίες του, με ερμηνευτές τον Κώστα Τζιαγκούλα, τη Λίζα Ανδρέου, τη Μυρτώ Καμβυσίδη και τον Γιάννη Στάθη.

Ο Γιάννης Σπανός ήταν ένας μελωδικός δημιουργός, γεμάτος έμπνευση, που έγραψε κομμάτια που διακρίνονταν από αισθαντικότητα, λυρισμό αλλά και ερωτισμό όπως την μπαλάντα – ερωτική εξομολόγηση «Σαν με κοιτάς». Έγραψε τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο που όταν τα ακούς στο ραδιόφωνο δυναμώνεις την ένταση και που φέρνουν στο νου εικόνες και αναμνήσεις. Όπως έχει γραφτεί οι μουσικές και τα τραγούδια του (με καλλιτεχνικό εύρος και ποικιλία στο ύφος) νίκησαν τον χρόνο και άφησαν εποχή στα περισσότερα από 53 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του στην ελληνική δισκογραφία.

 
Να θυμίσουμε τέλος ότι μία ακόμα εμφάνιση του στην Πάτρα την τελευταία δεκαετία ήταν όπως θυμηθήκαμε λίγο πριν το Πάσχα του 2014, για δύο διαδοχικές συναυλίες το Σάββατο 12 και την Κυριακή των Βαΐων 13 Απριλίου 2014, στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων», στην πλατεία Γεωργίου, στις 21.00 το βράδυ. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις