Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aστυνομικοί της Δυτ. Ελλάδας στο πλευρό του Παναγιώτη - Ραφαήλ - Συγκέντρωσαν χρήματα στην Πάτρα

φωτό από σελίδα Γίνε ο ήρωας του Παναγιώ...

φωτό από σελίδα Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ στο fb

Συγκέντρωσαν χρήματα χθες στην Πάτρα

Την ευαισθησία τους απέδειξαν χθες αστυνομικοί από την Πάτρα, την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της παράστασης που ανέβασαν το βράδυ της Δευτέρας στο Royal στην Πάτρα. Η είσοδος ήταν ελεύθερη ωστόσο στο τέλος της θεατρικής παράστασης τοποθετήθηκε ένα κουτί για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από σπάνια ασθένεια και χρειάζεται να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία. Συνολικά όπως πληροφορείται το thebest.gr συγκεντρώθηκαν περίπου 700 ευρώ, τα οποία θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα του παιδιού.

Η περίπτωση του μικρού Ραφαήλ έχει συγκινήσει το πανελλλήνιο και ο κόσμος, ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί στην Πάτρα, τη Δυτική Ελλάδα και όλη τη χώρα προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό. Υπενθυμίζεται ότι ο  ΕΟΠΥΥ δύο φορές έχει πει όχι στο αίτημα των γονιών για κάλυψη του κόστους από τον Οργανισμό, ενώ λύση δεν βρέθηκε ούτε μετά τη χθεσινή συνάντηση των γονιών του μικρού με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

 Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κικίλιας του ενημέρωσε ότι δεν είναι εφικτό να γίνεται δεκτό το αίτημά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεραπεία του Ραφαήλ στη Βοστόνη με ενέσιμο φάρμακο είναι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία και μπορεί να χορηγηθεί στο παιδί το αργότερο μέχρι όταν θα είναι 24 μηνών, δηλαδή μέσα στους επόμενους 5-6 μήνες.

 
 Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ έχει απορρίψει δύο φορές το αίτημα μετάβασης του Παναγιώτη Ραφαήλ στη Βοστόνη.

Παρά την απογοήτευση που πήραν οι γονείς του Παναγιώτη-Ραφαήλ ενημέρωσαν τον υπουργό πως δεν πρόκειται να διακόψουν τον αγώνα τους. Αντιθέτως τον διαβεβαίωσαν πως θα συνεχίσουν έως ότου διασφαλιστεί η μετακίνηση του παιδιού στη Βοστόνη των ΗΠΑ, η εισαγωγή του στο νοσοκομείο και η παροχή της θεραπείας που απαιτείται.

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20:30 στο θέατρο «ROYALPATRAS» (Ακτή Δυμαίων 53, Πάτρα), η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡόPolice», της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών / Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, παρουσίασε το θεατρικό έργο του Αλέκου Σακελλαρίου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» σε σκηνοθεσία της Γιούλης Μαρούση σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου.

Η θεατρική παράσταση πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με  την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, την Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις