Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση είναι παρούσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας»

«Η πλειοψηφούσα αντιπολίτευση είναι παρο...

Δήλωση του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, έκανε την εξής δήλωση:

«Όλα τα μεγάλα θέματα θα συζητηθούν δημοσίως και όλες οι απαραίτητες διαβουλεύσεις μεταξύ των παρατάξεων, θα προηγηθούν για τεχνικούς και διαδικαστικούς λόγους. Κανείς  μας δεν θέλει ούτε θα συμμετέχει σε μέτωπο απέναντι στον Πελετίδη, μοναδικός μας αντίπαλος τα προβλήματα της πόλης. Δεν έχουμε άλλωστε όλοι τις ίδιες απόψεις, ούτε σε όλα τα θέματα θα ομονοούμε, όμως θα συζητούμε υπεύθυνα για να ξεπεράσουμε τις όποιες αγκυλώσεις της μειοψηφούσας Δημοτικής Αρχής. Για παράδειγμα οι Δήμαρχοι Ερυμάνθου και Δυτικής  Αχαΐας μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με την πλειοψηφούσα αντιπολίτευση του Δήμου Πατρέων (δυνητικά και των 9 παρατάξεων) και να βρουν κοινού συμφέροντος λύσεις για τους δημότες των τριών Δήμων και την σύνταξη θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Διαδημοτικής Επιχείρησης αξιοποίησης των υδάτων του φράγματος Πείρου-Παράπειρου. 

Η πρόταση για παράδειγμα της Πάτρας Διεθνούς Σύγχρονης Πόλης είναι να έχουμε Δημόσιου χαρακτήρα επιχείρηση (παγίων) την συλλογή των υδάτων και την συντήρηση του φράγματος και Διαδημοτικού χαρακτήρα την επιχείρηση για τα δίκτυα διανομής. Τα κόστη συντήρησης των δικτύων είναι εξ άλλου ανταποδοτικά από τους δημότες και τώρα. Αν δεν ιδρυθεί σύντομα η διαδημοτική επιχείρηση θα παραμείνει αναξιοποίητος ο συσσωρευόμενος πολύτιμος υδάτινος πλούτος, με τραγικές συνέπειες σε όλους του τομείς. Τις θέσεις αυτές έχουμε διατυπώσει έγκαιρα και αναλυτικά προεκλογικά και τις περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμα μας που παρουσιάσαμε τις 16/10/2017 στο ξενοδοχείο Αστήρ.

Επίσης για όλα τα μεγάλα θέματα όπως το εργοστάσιο διαχείρισης και αξιοποίησης απορριμμάτων και όλα τα συναφή ζητήματα μέγιστης προτεραιότητας, οφείλουμε να ακολουθήσουμε την ίδια μέθοδο δημόσιας και ανοικτής διαβούλευσης με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων με σκοπό την διατύπωση της βέλτιστης κοινής άποψης και απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων.

Η εποικοδομητική αντιπολίτευση και η λήψη αποφάσεων δεσμευτικών προς τον Δήμαρχο Πατρέων, τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες του Δήμου είναι θεσμική μας υποχρέωση, αφού το κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων τέτοιου επιπέδου και σοβαρότητας είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, με την εκάστοτε πλειοψηφία του. Ας κρατήσουμε μακριά την κομματική σκοπιμότητα στις κρίσιμες αποφάσεις που έρχονται.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις