Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Μπαμπά, τράκαρα και σκότωσα ένα παιδί'- Δεκάδες τηλεφωνήματα σε Πατρινούς τις τελευταίες ώρες

"Μπαμπά, τράκαρα και σκότωσα ένα πα...

Σε έξαρση και πάλι οι τηλεφωνικές απάτες

Η σπείρα που επιχειρεί να εξαπατήσει πολίτες με τα εφιαλτικά τηλεφωνήματα για την δήθεν εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα ξαναχτύπησε. Τις τελευταίες ώρες δεκάδες είναι οι περιπτώσεις που καταγγέλλονται στην ασφάλεια Πατρών.

Η διαδικασία που ακολουθούν οι απατεώνες γνωστή από το παρελθόν. Παίρνουν τηλέφωνο τα θύματά τους. Όταν το σηκώσουν αυτό που ακούν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής είναι μια σπαρακτική φωνή , υποτίθεται από το γιο ή την κόρη τους, να τους λέει «τράκαρα και σκότωσα ένα κοριτσάκι. Η μητέρα του για να μην κάνει μήνυση ζητάει 50.000. Σε παρακαλώ βρες τα χρήματα κι έλα να με σώσεις».

Όσο ψύχραιμος και υποψιασμένος κι αν είναι κάποιος, σίγουρα θα ανησυχήσει και θα παγώσει. Θα χρειαστούν αρκετά δευτερόλεπτα για να σκεφτεί την πιθανότητα της απάτης όπως αυτή έχει περιγραφεί πολλάκις από την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχουν όμως κι αυτοί που θα πανικοβληθούν και θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο υποτιθέμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδί τους.

Οι περισσότεροι φαίνεται ωστόσο ότι μετά το αρχικό σοκ έκλεισαν το τηλέφωνο κι ενημέρωσαν την τοπική αστυνομία η οποία είχε δεχθεί ειδικά την Παρασκευή δεκάδες ανάλογες καταγγελίες.

Επειδή οι τηλεφωνικές απάτες είναι σε έξαρση και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν οικονομικό αποτέλεσμα γι’ αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτούς, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει και προειδοποιεί τους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην αναφέρουν προσωπικά τους στοιχεία ή κωδικούς για χρηματικές συναλλαγές.

Συνήθως οι δράστες με πρόφαση τροχαίου ατυχήματος, έκτακτης νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου και πολλά άλλα προσπαθούν να αποσπάσουν μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά, έχοντας εκτιμήσεις την οικονομική κατάσταση του θύματος.

 Στόχος των δραστών είναι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και ηλικιωμένοι.

Η αστυνομία προειδοποιεί και επισημαίνει ότι ο αποδέκτης μιας τέτοιας κλήσης θα πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του ώστε να μπορέσει να τη διαχειριστεί σωστά.

Αν το τηλεφώνημα αφορά κάποιο συγγενικό του πρόσωπο θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα μαζί του για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για απάτη.

 Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να δώσει χρήματα και φυσικά να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις