ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Πόλεμος" Σπύρου Στεργίου με αρτοπώλες με φόντο την χθεσινή απεργία: "Τιμωρήστε τους"

"Πόλεμος" Σπύρου Στεργίου με αρτοπώλες με φόντο την χθεσινή απεργία: "Τιμωρήστε τους"

Πουλούσαν καφέ παρά τις προειδοποιήσεις: "Θα βάλουμε τις άδειές μας κάτω και θα μετρηθουμε..."

Συγχαρητήρια προς τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ που σχεδόν στο σύνολό τους τήρησαν την χθεσινή ημέρα απεργίας, αλλά και "πόλεμο" με τα αρτοποιεία που δεν τήρησαν την απεργία και πουλούσαν κανονικά καφέ ξεκινά με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του συλλόγου Σπύρος Στεργίου. "Έκλεψαν τα μεροκάματα της εστίασης και πλέον θα είμαστε απέναντι τους σε αντιπαράθεση εφ όλης της ύλης. Προσωπικά, όχι θεσμικά λόγω συνδικαλιστικής δεοντολογίας, προτρέπω σε πρώτη φάση να μην ξαναψωνίσετε τίποτα από αυτούς. Τιμωρήστε τους" καταλήγει στην ανακοίνωσή του. Μάλιστα απαντώντας σε σχόλια κάτω από την ανάρτησή του αναφέρει: "θα βάλουμε τις άδειες μας κάτω και θα μετρηθούμε...αφού θέλουν έτσι θα αντιπαρατεθούμε και θα τους ελέγξουμε όλους από μηδενική βάση".

"Νέκρωσε" η Πάτρα - Κλειστά καφέ και εστιατόρια - Άναψαν τα αίματα με τους απεργοσπάστες στο κέντρο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο facebook έχει ως εξής:

"Συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα στην ομάδα της δράσης!!Καθολική συμμετοχή και συσπείρωση.
Η εστίαση ενωμένη έδειξε τη δύναμή της και έβγαλε για πρώτη φορά φωνή που ακούστηκε για τα καλά σε όλη τη χώρα.
Το κλείσιμο των καταστημάτων μας για μια ημέρα σημαίνει γενναιότητα. Γενναιότητα γιατί και το τελευταίο ευρώ και το καθημερινό μεροκάματο είναι οξυγόνο περισσότερο από ποτέ.
Ειδική μνεία στους συναδέλφους που έκλεισαν αλυσίδες καταστημάτων. Είναι παλικάρια!!!
Από σήμερα είναι μια καινούργια μέρα που μας επιφορτίζει με τεράστια ευθύνη για την εντολή που μας δώσατε. Θα σχεδιάσουμε και θα εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο τρόπο την ιστορική δράση.
Όσο για τους λίγους συναδέλφους που δεν έκλεισαν, δε νομίζουμε να σώθηκαν για μια ημέρα κλέβοντας το χαμένο μεροκάματο και το δικό μας αλλά και των εργαζομένων μας που μας συμπαραστάθηκαν συγκινητικά.
Διαμηνύουμε πως εμείς οι χιλιάδες στην πλατεία χάσαμε το μεροκάματο μας για να διαμαρτυρηθούμε και για να μπορούν να το έχουν και αυτοί αύριο.
Ο ΣΚΕΑΝΑ είναι μεγάλη οικογένεια, θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί και αποδείξαμε ότι μόνον έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε.
Τέλος, όσον αφορά τους φούρνους- καφεστιατόρια που παρόλο που ο σύλλογός τους στήριξε τη δράση μετά από επικοινωνία μας και παρόλο που τους στείλαμε και επιστολή 10 ημέρες πριν να μην πουλάνε καφέ τη Δευτέρα 18/3, μας αγνόησαν, έκλεψαν τα μεροκάματα της εστίασης και πλέον θα είμαστε απέναντι τους σε αντιπαράθεση εφ όλης της ύλης.
Προσωπικά, όχι θεσμικά λόγω συνδικαλιστικής δεοντολογίας, προτρέπω σε πρώτη φάση να μην ξαναψωνίσετε τίποτα από αυτούς. Τιμωρήστε τους".

Ένταση, φωνές, και ...γαλλικά προς τους (ελάχιστους) απεργοσπάστες στο κέντρο της Πάτρας - ΒΙΝΤΕΟ

 

Σχόλια

Ειδήσεις