ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σάββατο η κηδεία της Πατρινής εκπαιδευτικού Πένυς Σακοβέλη- "Έφυγε ένας καταπληκτικός άνθρωπος"

Το Σάββατο η κηδεία της Πατρινής εκπαιδευτικού Πένυς Σακοβέλη- "Έφυγε ένας καταπληκτικός άνθρωπος"
Τσίχλα Κωνσταντίνα

Είχε αφιερωθεί στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 59χρονης εκπαιδευτικού Πένυς Σακοβέλη που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης βυθίζοντας στο πένθος την εκπαιδευτική κοινότητα της Πάτρας, και γενικότερα της Δυτ. Ελλάδας.

Πάλευε με την ασθένεια της τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Είχε αφιερωθεί στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα ενώ απέκτησε και δύο παιδιά, τον Νίκο και την Ευανθία που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία.

Τα τελευταία 15 χρόνια είχε αφιερωθεί στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση και δεν εργαζόταν σε κάποιο σχολείο αφού ήταν υπεύθυνη της Πρωτοβάθμιας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

. Μιλώντας στο theebest.gr o Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Πάτρας, Ανδρέας Μπαγιώργος, ανέφερε:

Πάτρα: Έφυγε στα 59 της η εκπαιδευτικός Πένυ Σακοβέλη

"Ήταν ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική με συναδέλφους και συνεργάτες.

Είχε κάνει σπουδαία δουλειά στον χώρο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και μάλιστα ήταν η πρώτη που δραστηριοποιήθηκε εντατικά σε αυτό τον τομέα. Ήταν εκείνη που ξεκίνησε δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα σχετικά με το Περιβάλλον.

Ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τα σχολεία της Δυτ. Ελλάδας έτσι ώστε να προσφέρει όση βοήθεια χρειαζόταν

 

Ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τα σχολεία έτσι ώστε να προσφέρει όση βοήθεια χρειαζόταν. Η ανακύκλωση στα σχολεία, το μάζεμα των πλαστικών καπακιών... ήταν μόνο κάποιες από τις δράσεις που ξεκίνησαν από εκείνη".

Η Πένυ Σακοβέλη για αρκετά χρόνια προσπαθούσε να μυήσει τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Πάτρας και της Αχαΐας στα περιβαλλοντικά προγράμματα ενώ έκανε πολλές δράσεις εντός και εκτός σχολικής κοινότητας.

 

Οι συμμαθήτριες της Πένυς Σακοβέλη την αποχαιρετούν με μία φωτογραφία & συγκινητικά λόγια: Καλό ταξίδι Πρόεδρε

 

Να σημειώσουμε ότι ο θάνατος της είναι το δεύτερο πλήγμα για την εκπαιδευτική κοινότητα, μέσα σε λίγες μέρες, αφού χθες κηδεύτηκε η Δήμητρα Χριστοπούλου, η οποία έδινε το τελευταίο διάστημα γενναία μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ τους τελευταίους μήνες η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής είχε αρκετές απώλειες.

 

 

Σχόλια

Ειδήσεις