Και το καρναβάλι αρχίζει! Στους δρόμους της Πάτρας τα άρματα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Και το καρναβάλι αρχίζει! Στους δρόμους της Πάτρας τα άρματα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μικροί και μεγάλοι τα απολαμβάνουν από κοντά

Την πρώτη εμφάνισή τους στο κέντρο της Πάτρας κάνουν απόψε τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων. Τα άρματα κατευθύνονται στην πλατεία Γεωργίου Α΄μέσω της διαδρομής Γούναρη-Κορίνθου-πλ. Γεωργίου.

Πάντως στη διαδρομή δεν έλειψαν τα προβλήματα καθώς η πομπή κόλλησε στην Κορίνθου όπου άρματα μπλέχτηκαν στα καλώδια της ΔΕΗ.


Αυτή είναι η σειρά παρέλασης των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού

Εκεί δίνουν δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τα θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Τα άρματα που εμφανίζοναι στους κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία Γεωργίου Α΄, θα είναι: «Βασιλιάς Καρνάβαλος», «Άρμα Βασίλισσας», «Πόλεμος και Ειρήνη», «Σούπερ Ήρωες» και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών» «Τοσοδούλα», «Ζουζουνο-όχημα», «Καρναβαλάκος» και «Κουτάβι».

Τα έξοδα του Καρναβαλιού! Πόσα θα χρειαστεί να χαλάσεις για "να μάθεις τι θα πει Πατρινός"

Τα άρματα στην παρέλασή τους στους δρόμους της Πάτρας αλλά και στην πλατεία Γεωργίου συνοδεύει η 50μελής Φιλαρμονική Ορχήστρα του Οργανισμού της Πολυφωνικής (διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος) παίζοντας επίκαιρους-αποκριάτικους μουσικούς σκοπούς.

Τώρα η Πάτρα χορεύει – Με καλό καιρό οι παρελάσεις – Απόψε τα άρματα - Η σειρά των πληρωμάτων

Ακολουθούν 30 παιδιά από τα σχολεία 5ο Γυμνάσιο Πατρών - 12ο Γυμνάσιο Πατρών - Γυμνάσιο Καστριτσίου - 10ο Γενικό Λύκειο Πατρών - 12ο Γενικό Λύκειο Πατρών - Γενικό Λύκειο Λουσικών - ΕΠΑ.Λ Κ. Αχαΐας - 7ο ΕΠΑ.Λ Πατρών με εξαιρετικές στολές από ανακυκλώσιμα υλικά, που αποτελούν καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών. Τα σχολεία αυτά ανήκουν στο Δίκτυο σχολείων ΔΔΕ Αχαϊας «Λαβύρινθος» στο πλαίσιο της δράσης «Art & Recycling – Δημιουργώ Ανακυκλώνοντας». Το δίκτυο δραστηριοποιείται εδώ και 22 χρόνια, ενώ οι στολές με τις οποίες τα παιδιά θα εμφανιστούν και τις έχουν τα ίδια δημιουργήσει φιλοξενούνται στην Αγορά Αργύρη μέχρι και την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Πού και πότε θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Πάτρα, πού απαγορεύεται η στάθμευση - ΟΛΕΣ οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας του τριημέρου

 

Σχόλια

Πατρινό Καρναβάλι 2019