Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος 15 χρόνια thebest
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πρέπει να κρατήσουμε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας το ζήτημα της Μακεδονίας

Πρέπει να κρατήσουμε στην κορυφή των προ...

Της Xριστίνας Αλεξοπούλου

Με σειρά άρθρων στις εφημερίδες «Πελοπόννησος» και «Γνώμη», τα οποία είναι αναρτημένα και στην ιστοσελίδα της (www.xalexopoulou.gr), η Χριστίνα Αλεξοπούλου έδωσε το «στίγμα» της για όσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αλλάξει στην θέση της χώρας μας στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο, με την απαράδεκτη "συμφωνία των Πρεσπών"!

«Απομένει πια στους ιστορικούς (ενδεχομένως και στους νομικούς) η εξέταση του πώς οδηγήθηκε η πατρίδα μας σε τέτοιες, αδιανόητες για άλλες κυβερνήσεις, υποχωρήσεις. Απομένει όμως και σε εμάς τους πολίτες, καθώς και στις μελλοντικές ηγεσίες της χώρας, η προσπάθεια άμβλυνσης των αρνητικών επιπτώσεων της Συμφωνίας των Πρεσπών και περιορισμού των επιπτώσεων αυτών στην πράξη. Θα είναι μια προσπάθεια διαρκής και επίπονη, αλλά όχι εκ προοιμίου χαμένη.

Για παράδειγμα, το διπλωματικό όπλο της παρεμπόδισης της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ απεμπολήθηκε μεν από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά υπάρχει η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που δεν μπορεί να επιτραπεί στη γειτονική χώρα, αν συνεχίσει την αλυτρωτική και ενίοτε εχθρική προς την Ελλάδα πολιτική της.», σημειώνει σε ένα από τα άρθρα της.

Η κυρία Αλεξοπούλου προτρέπει επίσης τους Έλληνες να παραμείνουν στο μετερίζι του αγώνα επισημαίνοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ως πολίτες και ως Έλληνες, πρέπει να κρατήσουμε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας το ζήτημα της Μακεδονίας και να παραμείνουμε σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση για την υπεράσπιση της ιστορίας αλλά και των σύγχρονων εθνικών συμφερόντων. Πρέπει να αγωνιστούμε, στο πλευρό της όποιας πολιτικής ηγεσίας, για να προστατευτεί διεθνώς όχι μόνο η ιστορία της Μακεδονίας, αλλά και η σύγχρονη οικονομία της (π.χ. σε ό,τι αφορά στα εμπορικά δικαιώματα των μακεδονικών επιχειρήσεων και προϊόντων).

Πρέπει, εν τέλει, να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο να χρειαστούμε συνθήματα όπως το «δεν ξεχνώ» της Κύπρου, για άλλα τμήματα του Ελληνισμού, όπως η Μακεδονία, η Θράκη και το Αιγαίο. Τα εθνικά θέματα είναι υπόθεση όλων μας».

Σε άλλο επίκαιρο άρθρο της, το οποίο μάλιστα προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, τονίζει:

«Τον Απρίλιο του 2008, όταν ο Κώστας Καραμανλής έδινε νικηφόρα την εθνική μάχη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, κατά της ένταξης της FYROM χωρίς να προηγηθεί συμφωνία με την Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιζόταν ανοιχτά για το «δικαίωμα» των Σκοπίων να λέγονται «Μακεδονία» και μάλιστα πάνω από 200 στελέχη του (ανάμεσα στα οποία σημερινοί Βουλευτές και Υπουργοί) υπέγραφαν τότε σχετικό άρθρο-διακήρυξη που δημοσίευσε η κομματική τους εφημερίδα «Αυγή».

Αναμενόμενη ήταν, λοιπόν, η πορεία προς τη Συμφωνία των Πρεσπών και γνωστή σε όλους μας. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Συμβιβασμός με τα Σκόπια ίσως να συνέβαινε κάποια στιγμή και να ήταν επώδυνος, από την άποψη ότι, όσο υπάρχει αυτό το κρατίδιο, ούτε το ίδιο, ούτε οι πανίσχυροι διεθνείς πάτρονές του θα δεχόντουσαν όνομα χωρίς τον όρο «Μακεδονία».

Αλλά, ακόμα και αν όντως καταλήγαμε σε τέτοιο συμβιβασμό (πράγμα καθόλου βέβαιο), καμμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα παραχωρούσε αυτά που (χωρίς καν να πιέζεται) χάρισε χωρίς να το δικαιούται ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ των οποίων γλώσσα και εθνότητα. Ούτε θα βρισκόταν ποτέ άλλη κυβέρνηση που θα προχωρούσε ποτέ σε τέτοιας βαρύτητας υποχωρήσεις, χωρίς ευρεία κοινοβουλευτική και λαϊκή πλειοψηφία, η διαχρονική απουσία των οποίων είναι, άλλωστε, και ο κύριος λόγος που ποτέ πριν δεν συμβιβαστήκαμε με τα Σκόπια», καταλήγει η κυρία Αλεξοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις