Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μ. Μπεκίρης: Απαράδεκτη ενέργεια η αύξηση της τιμής των διοδίων

Μ. Μπεκίρης: Απαράδεκτη ενέργεια η αύξησ...

Κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή

"Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτητικοί και δεν μπορούμε να μιλάμε για  έξοδο από την κρίση, όταν η κυβέρνηση αφήνει να  ζούμε σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας που λειτουργεί προς όφελος μόνο κάποιων ολίγων και ισχυρών, που διαχειρίζονται μονοπωλιακά αγαθά και όχι υπέρ της κοινωνίας συνολικά. Αυτή την εικόνα δείχνει προς τα έξω  η σοσιαλιστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της οποία γίνεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα  νέα αυθαίρετη και αδικαιολόγητη  αύξηση των τιμών των ήδη πανάκριβων διοδίων."

Αυτό ισχυρίζεται ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, δημιουργώντας   θέμα στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου,  για την απαράδεκτη αύξηση των διοδίων, καταθέτοντας ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής: «Έντονες  είναι οι αντιδράσεις και οι φωνές   διαμαρτυρίας του συνόλου των πολιτών για την νέα αυθαίρετη και αδικαιολόγητη  αύξηση των τιμών των ήδη πανάκριβων διοδίων, που τόσα χρόνια  καταβάλλονται από όλους τους πολίτες για την κάθε διέλευση.

Είναι γεγονός ότι γίνονται έργα τα οποία μελλοντικά θα προσφέρουν μια καλύτερη, άνετη  και πιο ασφαλή οδήγηση, όμως η παροχή αυτής της ασφάλειας είναι υποχρέωση του κράτους, να κατασκευάσει ασφαλείς και άνετους δρόμους και να τους παρέχει  στους πολίτες η δυνατόν δωρεάν η σε προσιτή τιμή.

Αντί αυτού, ο πολίτης είναι αναγκασμένος να προπληρώνει  για αυτοκινητόδρομους υπό κατασκευή, ακόμη και τώρα, που οι περισσότεροι από αυτούς λειτουργούν χωρίς να έχουν υποτυπώδη standards ασφαλείας για τους χρήστες.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου τα εισοδήματα όλων συμπιέζονται δραματικά, λαμβάνονται αποφάσεις και επιβάλλονται άδικα εισπρακτικά μέτρα που επιβαρύνουν βάναυσα τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Επίσης από τις αυξήσεις των διοδίων επιβαρύνονται και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυξάνοντας δυσανάλογα το κόστος της λειτουργίας τους και τις μεταφορές προϊόντων με τελικό αποδέκτη φυσικά τον καταναλωτή, στον οποίο προκαλείται συνεχώς και με πολλαπλούς τρόπους μείωση της αγοραστικής του δύναμης.

Κατόπιν αυτών και δεδομένο  ότι το μεγαλύτερο ποσοστό  των πολιτών δεν μπορεί να αντέξει πλέον ούτε την παραμικρή  οικονομική επιβάρυνση, και με  δεδομένο ότι  κοινοπραξίες  κατασκευής και διαχείρισης των  Εθνικών οδών είναι υποχρεωμένες σε αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και   ευθύνη και να απορροφήσουν αυτή την αύξηση του ΦΠΑ, όπως ήδη κάνουν σχεδόν όλες οι μικρομεσαίες και όχι μόνο  επιχειρήσεις

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να συγκρατηθούν οι τιμές διέλευσης των διοδίων;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις