Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας"

 "Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικ...

Λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Δήμου Δύμης

Την αντίθεσή του με την καταργηση της Κυριακάτικης αργίας που θα έχει ως αποτέλεσμα την λειτουργία των καταστμάτων, εκφράζει σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Με το πρόσχημα ότι μιλάμε μόνο για 3-4 Κυριακές το χρόνο, το τελευταίο διάστημα «κύκλοι» της Κυβέρνησης, θέτουν θέμα κατάργησης της Αργίας της Κυριακής, τα επιχειρήματα γνωστά: θα αυξηθεί ο τζίρος, υγιείς ανταγωνισμός κλπ.

Επιδιώκουν στο να οδηγήσουν τις μικρές και ιδιαίτερα τις ατομικές και οικογενειακές επιχειρήσεις στον αφανισμό για να ικανοποιηθεί το διαχρονικό αίτημα των εμπορικών ομίλων, των υπεραγορών και των αλυσίδων προκειμένου να ανακατανείμουν τον τζίρο υπέρ των «μεγάλων ξένων επενδυτών». Ο σύλλογός μας εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

O πρόεδρος της ΕΣΕΕ με δηλώσεις του ανέδειξε αυτό το θέμα ως κυρίαρχο. Όφειλε να ξεκόψει κάθε τέτοια συζήτηση αφού με απόλυτη πλειοψηφία οι Γεν. Συνελεύσεις της ΕΣΕΕ έχουν τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της κατάργησης της Κυριακάτικής αργίας, αποφάσεις που τάσσονται υπέρ καμίας συζήτησης ώστε να μη θιγεί η κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας και η μη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σε μία περίοδο βάρβαρης οικονομικής επίθεσης ενάντια στη πλειοψηφία του λαού, αφανισμού των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, ο εμπορικός κόσμος της χώρας απαιτεί να αλλάξει αυτή η πολιτική και έχει ανάγκη από συνδικαλισμό που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και θα παλεύει για τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων του.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί, τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ ,το προεδρείο της ΕΣΕΕ, τις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τους Αντιπροσώπους τους να μην δεχθούν να αυτοκαταργηθούν και να υπερασπιστούν τις πάγιες θέσεις μας. Να αντιληφθούν ότι τώρα πρέπει να διεκδικήσουν όχι μόνο προστασία της Κυριακάτικης Αργίας αλλά και ανατροπή της μερικής απελευθέρωσης του ωραρίου του 2005 που επέφερε τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις