ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"7.000 τόνοι σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Αιγείρας"

"7.000 τόνοι σκουπίδια στον ΧΥΤΑ Αιγείρας"

Βολές από την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας για τον ΧΥΤΑ Αιγείρας αναφέρει ότι έχουν πέσει 7.000 τόνοι σκουπίδια στον ΧΥΤΑ και προσθέτει ότι ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας ψεύδεται. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

"Σε 7 χιλιάδες τόνους υπολογίζονται τα σκουπίδια που έχουν μεταφερθεί και εναποτεθεί στο ΧΥΤΑ Αιγείρας σε διάστημα ενός μόνο μήνα. Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, οδηγούν σε απόγνωση τις τοπικές κοινωνίες και σε καταστάσεις απαράδεκτης αστυνομοκρατίας. Η αμήχανη παρακολούθηση ενός ΦΕΚ που θυσιάστηκε στην ανικανότητα εφαρμογής του από την αποκεντρωμένη διοίκηση και την περιφέρεια, οδήγησε τα πράγματα στην εγκληματική "λύση" που βιώσαμε.

Μετά τη σκανδαλώδη εισαγγελική  εντολή και παρά τις διαβεβαιώσεις του Αντιδημάρχου Ανατολικής Αιγιάλειας, μετά την προκλητική παρέμβαση των ΜΑΤ στις 5 Ιουνίου, παρουσία του Εισαγγελέα Καλαβρύτων και του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας στηριζόμενος σε όλους αυτούς αποφάσισε και έφερε όλα τα σκουπίδια της Αιγιάλειας στον παράνομο ΧΥΤΑ Αιγείρας και όχι μόνο αυτά, αλλά φαίνεται ότι μας έφερε ακόμα και τα σκουπίδια του Καραφωτιά, από την Τέμενη. Για 2500-3000 τόνους μίλαγε ο Δήμαρχος ότι υπήρχαν στους δρόμους της Αιγιάλειας στις αρχές Μαΐου, ενώ κάποια (πολύ λίγα) μεταφέρθηκαν σε άλλους ΧΥΤΑ. 7000 τόνους σκουπίδια μετά βίας παράγει ολόκληρη Αιγιάλεια σε διάστημα 3 μηνών, άρα όλα τα σκουπίδια της Αιγιάλειας μεταφέρθηκαν στο ΧΥΤΑ Αιγείρας και πιθανώς όχι μόνον αυτά…

«Μόνο από την Ανατολική Αιγιάλεια τα σκουπίδια που πάνε στο ΧΥΤΑ Αιγείρας » δήλωνε χωρίς ίχνος ντροπής στο Ράδιο Αίγιο στις 6 Ιουνίου ο Αντιδήμαρχος Αν. Αιγιάλειας κ. Γιοβάς. Ενσυνείδητα έλεγε ψέματα όπως ψέματα έλεγαν και οι τοπικοί Πρόεδροι – τσιράκια και φερέφωνα ενός ανυπόληπτου πολιτικά Δημάρχου. «Σε δέκα μέρες θα έχουμε πάρει την άδεια» έλεγε ο Δήμαρχος, ο ψεύτης Αντιδήμαρχος και τα φερέφωνά τους αλλά τώρα διαπιστώνουν ότι άδεια με νόμιμο τρόπο αποκλείεται να πάρουν.

Σε αγαστή συνεργασία Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και φερέφωνα, με την ανοχή αν όχι και τη στήριξη Κυβέρνησης και Περιφέρειας,  εγκληματούν κατά του περιβάλλοντος, κατά της δημόσιας υγείας , κατά της ζωής μας (τους)  και των παιδιών μας (τους). «Ξεβρόμισα την Ακράτα» υποστηρίζει ο ψεύτης Αντιδήμαρχος – «φίλος του Εισαγγελέα» -  και εννοεί ότι μετέφερε τον καρκίνο στο διπλανό χωριό, στην Αιγείρα, στον Κορινθιακό,  στο σπίτι του τελικά. Υπόλογοι στην συνείδηση όλου του λαού της Ανατολικής Αιγιάλειας είναι ο Δήμαρχος και ο ψεύτης Αντιδήμαρχός του.

Υπόλογος είναι και ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων για τη σκανδαλώδη εισαγγελική εντολή για το άνοιγμα του παράνομου ΧΥΤΑ Αιγείρας. «Η εντολή ήταν μόνο για να ανοίξει η πόρτα του ΧΥΤΑ» διευκρίνισε σε μέλη της επιτροπής που τον επισκέφθηκαν ζητώντας εξηγήσεις. Για το ποιά και πόσα απορρίμματα θα έρχονται εκεί είναι αρμόδια η εισαγγελία Αιγίου τόνισε. Η προσφιλής μέθοδος της σαλαμοποίησης και της μετατόπισης ευθυνών σε πλήρη ανάπτυξη.

Στο αίτημα να ανακαλέσει την πρωτοφανή εντολή αφού πλέον τα απορρίμματα έχουν φύγει από τους δρόμους, βάζοντας μια ημερομηνία λήξης στην αοριστία της, το απέκλεισε, ενώ  μας πληροφόρησε ότι υπήρξε και τηλεφώνημα (πίεσης)  από την Εισαγγελέα (Αιγιώτισσα) του  Αρείου Πάγου, δείχνοντας το μέγεθος της ανεξαρτησίας της σκέψης του και της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Βλέπουμε τώρα καθαρά και το πόσο ανεξάρτητη είναι στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που εξεδόθη αυτή η εντολή, όταν η ασφυξία που μεθοδευμένα προετοίμαζε ο δήμαρχος, όταν διάφορες φωτιές άναβαν – παραδόξως πάντα βράδυ - σε σωρούς σκουπιδιών, όταν η περίοδος πυρασφάλειας είχε ξεκινήσει.

Υπόλογος είναι ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων, γιατί γνώριζε το πρόβλημα, γιατί αγνόησε την οδηγία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρέβλεψε τις σημαντικές ελλείψεις και την ακαταλληλότητα του ΧΥΤΑ Αιγείρας, παρέβλεψε το γεγονός ότι η άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ έχει λήξει, παρέβλεψε το γεγονός ότι κατά την έκδοση της εντολής πραγματοποιούνταν έργα στο ΧΥΤΑ που δεν συνάδουν με την εναπόθεση στερεών αποβλήτων, παρέβλεψε το γεγονός του υπερκορεσμού του ΧΥΤΑ Αιγείρας, παρέβλεψε το γεγονός της μη ύπαρξης άδειας περιβαλλοντικών επιπτώσεων, παρέβλεψε το γεγονός της έλλειψης (από το 2010) γεωτρήσεων για τη πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα. Υπόλογος είναι ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων γιατί η εντολή που έχει εκδώσει είναι επ΄ αόριστον και συνεχείς και χωρίς  τελειωμό είναι οι επιπτώσεις και οι συνέπειες για την περιοχή μας. Ήδη στο λαγκάδι η "πηγή δηλητήριου" που ποτέ δεν είχε στερέψει, έχει αυξήσει ανησυχητικά τη ροή της.

Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδροι – φερέφωνα, Εισαγγελέας Καλαβρύτων , Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας κλπ σύντομα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Και γνωρίζουμε ότι με τον αγώνα μας βοηθάμε να "διορθωθούν" τα όποια κουσούρια της.

Φυσικά συνυπεύθυνοι για αυτή τη κατάσταση είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και η συνολικά η Κυβέρνηση. Γιατί με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης, με την αποκεντρωμένη διοίκηση να παρακολουθεί ανίκανη την πλήρη απαξίωση του ΦΕΚ, με την περιφέρεια να "νίπτει τας χείρας της" ακόμα μια φορά, βιώσαμε στον τόπο μας καθεστώς κατοχής από τις μονάδες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αστυνομίας.

Όσο για το ΧΥΤΑ  Αιγείρας, τώρα που αποδεικνύεται περίτρανα ο υπερκορεσμός του, τώρα που διαφαίνονται ενδείξεις μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, τώρα που καθίσταται αδιαμφισβήτητο ότι όσα έργα και να γίνουν καρκινογόνα και μεταλλαξιογόνα στραγγίδια θα εξακολουθούν να διαφεύγουν, αναμένουμε από τις Δημόσιες Υπηρεσίες να πράξουν το καθήκον τους, να μην δώσουν άδεια λειτουργία όπως επιβάλλουν οι συνθήκες και οι καταστάσεις και να προχωρήσουν  στο οριστικό του κλείσιμο.

Κάποιοι από όλους τους εμπλεκόμενους – όσοι προλάβουμε- θα συναντηθούμε στις αίθουσες των Δικαστηρίων , οι υπόλοιποι στις αίθουσες αναμονής της Ογκολογικής του Ρίου και σε άλλες Αντικαρκινικές Μονάδες. Έτσι κι αλλιώς όμως θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους αγωνιζόμενοι για το στοιχειώδες που ποτέ και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας το απαγορεύσει. Την  υγεία μας και το μέλλον του τόπου μας."

 

 

 

Σχόλια

Ειδήσεις